Electronic Beats Romania
Temple Invisible

Temple Invisible: Legătura dintre Stanford, Paris și Siberia

Irina Bucescu și Costas Ivanov, membri ai trupei Temple Invisible, sunt actriță, respectiv regizor, dar prima lor dragoste este muzica. După prestația de la Paris Fashion Week, au fost abordați de televiziuni din Franța care au declarat entuziasmate “L’avangard vient de Roumanie”. Toate acestea în timp ce în România li s-a întâmplat să cânte la evenimente la care singurii spectatori erau mamele care își plimbau copiii prin parc și care priveau suspicioase formația cu beaturi electro, trip-hop sau neo-industriale.

Apariția scenică de nălucă a Irinei este completată vizual de projection mappingul realizat de Aural Eye sau Les Ateliers Nomad. Pentru concertul susținut pe 14 aprilie, din cadrul Telekom Electronic Beats, ne promit că cel puțin jumătate din playlist va avea piese noi.

Sunteti actor și, respectiv, regizor, cum a apărut muzica?

Irina: De mici am fost atrași și de muzică, profesiile noastre fiind congruente. Eu am făcut pian și vin dintr-o familie de actori și muzicieni.

Costas: Muzica a fost pe primul loc. Am încercat, de-a lungul timpului, diverse proiecte cu diverși oameni, dar nu s-a concretizat nimic. Un lung șir de dezamăgiri. La un moment dat, am întalnit-o pe Irina și am descoperit că ne putem completa muzical, ceea ce a fost mind blowing, comparativ cu ce spuneam mai devreme.

 

V-a ajutat experiența de teatru?

Irina: Cu siguranță, dar și invers. Și experiența de la concerte m-a ajutat în teatru. Când compui în intimitate e ceva, la concert, însă, te expui, te lași vulnerabil. Tocmai această vulnerabilitate creează momente frumoase și în spectacole, și în concerte. Diferența esențială este că, în teatru, de cele mai multe ori, exista al patrulea perete. Timiditatea e la fel de dificil de gestionat în ambele ipostaze. Învăt din fiecare experiență. Cele mai frumoase aspecte sunt oamenii cu care am șansa de a lucra și empatia publicului.

Costas: Eu nu pot spune că m-a ajutat experiența de teatru, căci am terminat regie film :)) Dar… mă acomodez și eu, încet-încet (cu scena).

©Oltin Dogaru

Ce artiști urmăriți?

Costas & Irina: Avem câțiva artiști de suflet care ne inspiră și ne influențează: Radiohead, Atoms for Peace, Nine inch Nails, Massive Attack, Portishead, Unkle. În cazul primelor două, deși sunt proiecte diferite, ele emană o anumită energie sonică de care suntem atrași. In rest, mai putem aminti câțiva producatori și/sau trupe care ne plac, cum ar fi Olaf Stuut, Zoë Mc Pherson, majoritatea artiștilor de la 50Weapons (RIP), The Acid, Moderat, Sirius, Four Tet, Minilogue, Moses Boyd etc.

 

Cum vă alegeți gig-urile?

Costas: Cu atenție. În general, evităm spațiile cu acustică proastă. Am fost invitați să cântăm în anumite locații și am refuzat din cauza… lipsurilor… de tot felul.

Irina: Locul ideal este Control, pentru profesionalism și atmosferă.

 

Care e procesul vostru de creație?

Costas: Sunt piese care sunt gata în 4 ore. Le ascultăm și ne dăm seama că nu avem ce să le mai facem. Sunt altele care nu ies nici în 4 ore, nici în 4 zile, nici în 4 ani. Rămân la stadiul de demo, le cântăm live, dar nu le simțim finalizate.

Irina: Câteodată, feedbackul de la concerte ajută la fine-tuningul anumitor piese.

Costas: În general, Irina propune o structură, care trece apoi prin diverse variante de producție, până ajunge la o formă finală. Pe de altă parte, piesele din set-upul de live suferă modificări în permanență… să nu ne alienăm (râde).

©Oltin Dogaru

Ce așteptări aveți de la concertul de pe 14 Aprilie?

Costas: Noi am mai cântat la Telekom Electronic Beats acum doi ani și ni s-a oprit laptopul în timpul concertului… cred au fost cele mai lungi 15 minute din viața mea.

Irina: Între timp, ne-am schimbat laptopul (râde) și ne bucurăm că ne-ați mai chemat și a doua oară. Dorim să ne distrăm, să fie un vibe bun. E o onoare că o să cântam pe aceeași scenă cu Modeselektor. Avem un live set pe energie, care să anticipeze marele boom din final.

Costas: Dacă primim feedback pozitiv și lumea va empatiza cu muzica, eu voi fi mai mult decât mulțumit.

Vino sâmbătă, 14 aprilie, în Club Control, să-i asculți pe cei de la Temple Invisible la eventul de lansare Telekom Electronic Beats în România. Ia-ți bilet de pe eventbook.ro.

Published April 03, 2018.