Electronic Beats Romania
Suie Paparude

Șuie Paparude au lansat Noul Album pe Spotify

Apărut inițial în 2018, „Noul Album” de la Șuie Paparude e acum disponibil pe Spotify.

Șuie Paparude e unul din cele mai longevive proiecte de muzică electronică din undergroundul românesc. „Noul Album” a fost lansat independent în 2018 sub titulatura Șuie Paparude, iar acum e disponibil de câteva luni și pe Spotify.

Istoria Șuie Paparude a început în 1993, în urmă cu un sfert de secol, când trupa număra cinci membri. Componența s-a mai schimbat de-a lungul timpului, incluzând, pentru o perioadă de timp, și pe DJ Vasile sau Junkyard. Nucleul dur a fost însă dintotdeauna format din Mihai „Dobrică” Dobre și Mihai „Michi” Cîmpineanu. În 2009, Cezar Stănciulescu (Junkyard) părăsește trupa și este înlocuit cu Bean (Marius Andrei Alexe), liderul trupei Subcarpați.

Cu opt albume în portofoliu, cei 27 de ani de carieră a Șuie Paparude sunt imposibil de surprins în câteva cuvinte. De-a lungul timpului, Șuie a devenit o emblemă a mai multor generații, iar muzica lor a mers într-o multitudine de genuri electronice, de la break beat, dub techno sau big beat la electro sau progressive trance.

De la show-uri devenite tradiție în Studio Martin, iar mai târziu în clubul Control, la reprezentații live în deschiderea unor concerte precum Depeche Mode din București sau concerte sold out la toate festivalurile importante din România face din Șuie una din cele mai importante trupe din muzica românească.

Published October 29, 2020.