Electronic Beats Romania
Misbits Record Store

Sprijină Misbits, unul din cele mai importante magazine de muzică pe vinil din România

Pentru că avem nevoie în continuare de muzică pe vinil.

Ioana Pîrlog, artista camuflată sub numele Miss I, conduce magazinul de muzică Misbits Record Store de aproximativ șapte ani. În lumina pandemiei, dificultățile financiare pe care le întâmpină întreg sectorul cultural românesc și-au lăsat amprenta și în acest caz.

Astfel, Misbits a lansat recent o campanie de strângere de fonduri pentru a ține magazinul pe linia de plutire. Poți sprijini campania cu o donație, aici.

Foto: Cladiu Claus pentru The Vinyl Factory
Foto: Cladiu Claus pentru The Vinyl Factory

„În centrul tuturor petrecerilor și festivalurilor construite în jurul muzicii electronice, indiferent de dimensiune și locații, veți găsi DJii. Iubitorii de muzică, cei care petrec nenumărate ore săpând prin gențile de discuri. Fără adunări sociale permise în ultimele luni, acest lanț este defalcat, la fel ca și întreaga cultură underground care s-a născut în jurul său”, se arată în campanie.

„Misbits Record Shop e primul magazin de discuri specializat pe muzică electronică din istoria orașului. „Am ajutat DJii să-și îmbogățească și diversifice colecțiile de discuri, i-am ajutat și pe fani să-și găsească acel disc nebun pe care l-a pus la un moment dat DJ-ul său preferat, chiar am avut oameni care veneau la magazin abia știind ceva despre muzica electronică și am ajuns să îi facem curioși cu privire la acest stil și să ne împrietenim.”

Misbits funcționează de aproximativ șapte ani ca unul din puținele magazine de muzică din România în care poți găsi discuri de vinil. Cu o selecție predominant electronică, Misbits rezervă un spațiu generos pentru producțiile românești din zona house & techno, fără să neglijeze hip-hop-ul, jazz-ul și funk-ul, cu albume originale, repress-uri sau discuri second hand, atent selecționate.

În ultimii ani, shop-ul a devenit un pit stop esențial pentru armata de străini ce tranzitează Bucureștiul către festivalurile de la malul mării, aici își completează colecția de viniluri cu sound românesc.

Mai multe despre campanie găsești aici.

Published September 15, 2020.