Electronic Beats Romania
Soare Staniol

Soare Staniol lansează albumul de debut

O gură de aer proaspăt în contemporanul experimental românesc.

Trupa românească de muzică electronică experimentală Soare Staniol lansează mult așteptatul album de debut, după cinci ani de căutări sonice prin universul infinit al experimentului sonor.

Proiectul Soare Staniol a fost fondat în 2014, iar de-a lungul timpului a continuat să-și farmece fanii cu experiențe sonore din ce în ce mai captivante.

Îmbibat în improvizație, albumul respiră un aer nostalgic, filtrat printr-o puternică expresie contemporană. Inspirat de estetica filmelor noir, acest material de debut înglobează efortul colectiv al mai multor personalități care dau culoare scenei muzicale românești: Maria Balabaș (pe care ai avut ocazia s-o cunoști ceva mai bine din filmul nostru scurt de aici), producătorul Sorin Păun, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

„Soare Staniol este mult mai mult decât un simplu album; este o experiență care te provoacă să descoperi o lume cu totul nouă, cu propria sa mitologie rescrisă, și să te răsfeți cu un mic escapism sonor”, precizează casa de discuri Underdog.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Albumul va fi disponibil în întreaga lume începând cu data de 9 octombrie și marchează începutul colaborării trupei Soare Staniol cu casa de discuri românească Underdog Records.

Mai multe despre Underdog poți afla chiar de la fondatorul labelului, Victor Mihăilescu, cu care am vorbit la începutul acestui an, în cadrul podcastului nostru.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published September 28, 2020.