Electronic Beats Romania
Sigur Ros

Sigur Rós anunță un nou album după un poem islandez din secolul 14

Sigur Rós a anunțat un nou album ce va fi lansat la sfârșitul anului. Intitulat „Odin’s Raven Magic”, proiectul este o lucrare orchestrală pe care trupa a avut-o în premieră la Reykjavik Arts Festival în 2002. Va ieși pe 4 decembrie prin label-ul Krunk / Warner Classics.

Raven Magic al lui Odin vine la șapte ani după precedentul album Kveikur din 2013. Kjartan Sveinsson (care a părăsit grupul în 2012) a aranjat cea mai mare parte a proiectului cu Maria Huld Markan Sigfúsdóttir. Trupa a înregistrat Odin’s Raven Magic cu Schola Cantorum din Reykjavík și L’Orchestre des Laureats du Conservatoire National de Paris.

Lucrarea a fost inspirată de o secțiune a unei opere literare islandeze medievale care descrie un banchet apocaliptic. Hilmar Örn Hilmarsson, principalul colaborator al trupei la proiect și un lider păgân hirotonit, a împărtășit mai multe despre asta: „Hrafnagaldur Óðins [Magia corbului lui Odin] are o mulțime de interpretări și implicații care declanșează imaginația. Este un poem foarte vizual, cu imagini despre cădere în gol și o lume înghețată de la nord la sud. A fost un avertisment apocaliptic. Poate că oamenii vremii au simțit-o pe pielea lor. Astăzi, desigur, Islanda este implicată în problemele de mediu legate de energia hidroelectrică și distrugerea dealurilor. Suntem avertizați din nou.”

De la Kveikur, formația Sigur Rós a fost implicată într-o serie de proiecte interdisciplinare. Au făcut muzică pentru băi de sunet, o instalație de artă și un spectacol de dans, plus două piese noi pentru serialul Black Mirror. Cântărețul Jónsi și-a lansat noul său album solo, Shiver, la începutul lunii octombrie.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tracklist:

1. Prologus
2. Alföður orkar
3. Dvergmál
4. Stendur æva
5. Áss hinn hvíti
6. Hvert stefnir
7. Spár eða spakmál
8. Dagrenning

Published October 26, 2020.