Electronic Beats Romania
Sequence Cluj Napoca

Sequence – un nou concept de party care prinde formă în Cluj-Napoca

Sequence este o serie de petreceri cu atmosferă rafinată, ce are la bază o comunitate locală cu interes muzical comun. Se întâmplă în mod regulat în Cluj Napoca și promovează sunetul electronic de nișă și artiști tineri.

În primăvara lui 2016 s-a întâmplat în Cluj Napoca prima petrecere Sequence cu Vlad Caia, într-o perioadă în care nu se auzea prea mult sound românesc pe scena clujeană.

Mai mult, cluburile de muzică electronică acaparau pe atunci cam tot publicul de weekend, iar Sequence a fost una dintre primele petreceri clandestine clujene care a stârnit curiozitatea, venind la pachet cu promisiunea de continuitate. Ceea ce s-a și întâmplat.

Așa cum sugerează și numele, Sequence e despre muzică electronică, prestată în general de către cei care o și produc. Susține școala românească de minimal, iar accentul cade întodeauna pe muzică, pe calitatea sunetului și a atmosferei, nu pe line-up.

Cu toate acestea, pupitrul e întodeauna bine asigurat de artiști de seamă din noul val electronic românesc, puțin mai obscuri, însă deloc începători.

Cu un sound original și fresh, bine integrați în scena internațională și cu o chimie perfectă între ei pe plan muzical, la Sequence s-au auzit cel mai des, Melodie, Cally, Lumieux, Liz, Tulbure, Cosmjn, Sublee, Einzig, Pa Lee și Alci.

Am stat de vorbă cu Diana Roman, motorul din spatele petrecerilor Sequence, organizator și promoter.

 

Suntem un nucleu energetic, tânăr și fresh ca mentalitate culturală, cu input încrezător și optimist. Lumea care se adună e drăguță și luminoasă.

Care a fost avântul de început? Cum s-a întâmplat efectiv primul eveniment?

Am câștigat multă experiență de PR, promo de evenimente și stage management lucrând câțiva ani ca parte din echipa clubului Midi, Sunwaves și Mioritmic. M-am împrietenit cu mulți artiști, am deprins câteva artificii organizatorice importante și am învățat din reușite și nereușite.

Așa că am încercat primul eveniment într-o locație nouă din Cluj, unde nu mai fuseseră petreceri de acest gen. Era o vilă retrasă de la marginea Clujului, cu piscină și un film american, mai classy. Piscina avea doar rol decorativ pentru că vremea era moody, iar pe noi ne interesa doar faptul că am putut pune muzică afară, pe terasă. Nu știam cum va fi, dar ne-am invitat toți prietenii de la cluburile din Cluj și se pare că a avut succes, așa că am continuat.

Ce reprezintă identitatea vizuală a conceptului de petreceri Sequence?

Logo-ul Sequence

Ne-am inspirat din fazele lunii dispuse într-o mișcare secvențială ciclică, iar acest lucru dezvăluie un aspect mai puțin întâlnit la seriile de petreceri din România. Mai exact, în dezvoltarea acestui concept se investește multă energie feminină, iar acest lucru generează o atmosferă specială.

Băieții sunt bineveniți desigur, nu ne-am descurca fără ei, însă echipa noastră de fete are un aport vital la organizarea fiecărui eveniment, fie că e vorba de curatorie muzicală, decor, promovare sau pur și simplu magnetism și entuziasm.

Există un motto după care se ghidează acest brand?

Soul to the universe, wings to mind, flight to imagination and joy to life, because music is our moral law and the people it’s leader.

Care e soundul Sequence? Cum e atmosfera, ce adună lumea?

Muzica e groovy, funk, house, nu prea dark, pe vibes, pe dans, girls music în general, sensibilă și happy, iar dacă e să o definim ca gen, e minimal, microhouse și breaks. Promovăm un sound new wave din aceste zone, suntem un nucleu energetic, tânăr și fresh ca mentalitate culturală, cu input încrezător și optimist. Lumea care se adună e drăguță și luminoasă.

Sequence a devenit o comunitate de prieteni care susține cu entuziam acest nou val electronic, împreună cu artiștii care-l generează. Și care sunt și ei, prietenii noștri. Sequence e o familie frumoasă, atât la propriu, cât și ca vibrație. La penultima petrecere din 8 Februarie, de la Urania Palace Cluj cu Sublee, Einzig și Pa Lee, a fost un super party, exploziv cu multă energie și voie bună.

Care e viziunea pentru viitor?  

Pe 29 martie a avut loc cel de-al cincilea eveniment. Am sărbătorit venirea primăverii într-un mod exploziv și înfloritor, într-o locație complet nouă pentru noi, cu Alci, Cosmjn și Vlad Ivva.

Pe lângă continuitatea pe scena locală, intenționăm pe viitor câteva ieșiri înspre Europa, chiar și în Ibiza. Suntem în discuții pentru showcase în cadrul unor festivaluri internaționale, pentru a promova noul val de sound românesc și vibrația specifică Sequence.

*credite foto: Kay Ross

? We made an after video for the event that took place on the 8th of February with Sublee, Einzig and Pa Lee so you (and us) can relive those moments as many times as you'd like!Thank you all once again for joining us! We can barely wait for the next one <3_______________________________________________Soundtrack: Ohm Hourani feat. Do Mi – Bursting Lights (Sublee Remix) Video made and edited by: Mădălina Găceanu

Gepostet von sequence am Dienstag, 19. Februar 2019

 

Published April 05, 2019. Words by Florin Șerban.