Electronic Beats Romania
MF DOOM

RIP. A murit rapperul MF DOOM

Știrea a apărut la finalul lunii decembrie 2020, dar decesul a fost înregistrat două luni mai devreme.

Legendarul rapper mascat MF Doom a murit la vârsta de 49 de ani.

Vestea a apărut pe contul de Instagram al artistului hip-hop în ajunul anului nou. Postarea, scrisă de soția sa Jasmine, vorbește despre Daniel Dumile ca fiind „cel mai mare soț, tată, profesor, student, partener de afaceri, iubit și prieten pe care l-aș putea cere vreodată”. Ea a confirmat că MF Doom „a făcut tranziția la 31 octombrie 2020”. Cauza morții rămâne necunoscută.

Născut la Londra în 1971, dar crescut la New York, Dumile a fost iubit pentru personajul său mascat, adoptat pentru prima dată în 1997, și lirismul său complex și vocea unică. Albumul Madvillainy lansat în 2004 la Stones Throw, în colaborare cu Madlib, este considerat pe scară largă a fi capodopera sa. Dumile a înregistrat, de asemenea, alături de artiști ca Danger Mouse, Thom Yorke și Jonny Greenwood de la Radiohead și Flying Lotus, cu care ar fi lucrat la un nou EP.

Pe lângă MF DOOM, Dumile a înregistrat sub multe pseudonime, inclusiv King Ghidra, Metal Fingers și Viktor Vaughn. De-a lungul timpului a apărut în mai multe proiecte colaborative precum Madvillain (cu Madlib), Danger Doom (cu Danger Mouse), Doomstarks (cu Ghostface Killah), JJ Doom (cu Jneiro Jarel), NehruvianDoom (cu Bishop Nehru) și Czarface Meets Metal Face (cu Czarface).

În memoria artistului britanic-american, canalul Hip-Hop Universe a realizat recent o retrospectivă a celor mai reprezentative 50 de piese de-ale lui MF Doom.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Published January 04, 2021.