Electronic Beats Romania
Harold Budd

RIP. A murit Harold Budd

Compozitor și poetul american avangardist Harold Montgomory Budd a murit pe 8 decembrie 2020 din cauza unor complicații cauzate de Covid19. Avea 84 de ani.

Născut în Los Angeles și crescut în deșertul Mojave, Budd a devenit un compozitor respectat în scena minimalistă și avangardistă din sudul Californiei la sfârșitul anilor ’60, iar mai târziu a devenit mai cunoscut pentru munca sa alături de artiști precum Brian Eno și Robin Guthrie. Budd a dezvoltat ceea ce el a numit o tehnică de „pedală moale” („soft pedal”) pentru a cânta la pian.

Mai târziu, Budd a colaborat cu artiști precum Daniel Lanois, Akira Rabelais și chitaristul Robin Guthrie de la Cocteau Twins, cu care Budd tocmai a lansat un album la începutul lunii decembrie 2020, pe care-l poți asculta mai jos.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Compozitorul american a făcut și muzică pentru film, între care se remarcă soundtrack-ul pentru „Mysterious Skin” (2004) și serialul din 2020 I Know This Much Is True produs de HBO.

Budd a lansat, de asemenea, o serie de albume solo, între care merită amintit The Pavilion Of Dreams din 1978, produs de Brian Eno.

Ascultă piesa „Against The Sky” de pe albumul The Pearl din 1984.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Published December 09, 2020.