Electronic Beats Romania
Help Musicians

55% din muzicienii profesioniști sunt faliți, arată un nou studiu

55% dintre muzicienii profesioniști nu câștigă bani din cauza COVID-19, potrivit noilor cercetări ale organizației de caritate Help Musicians UK.

Studiul organizației, care a implicat 1.300 de muzicieni profesioniști, a arătat, de asemenea, că 96% și-au pierdut majoritatea veniturilor ca urmare a pandemiei.

În mod alarmant, 76% dintre muzicienii profesioniști sunt acum îngrijorați de viabilitatea pe termen lung a locului lor în industria muzicală și doar 19% cred că veniturile lor vor reveni, probabil până în aprilie 2021.

Cifrele vin într-un moment crucial în răspunsul economic al Regatului Unit la coronavirus. Începând cu 1 noiembrie, ajutorul financiar actual pentru schema furlough se schimbă pentru a oferi un sprijin semnificativ mai mic, în timp ce lucrătorii independenți – care reprezintă majoritatea muzicienilor – au primit ultima plată la sfârșitul verii. Începând cu luna viitoare, aceștia vor fi eligibili să solicite doar 20% din venitul lor mediu lunar înainte de începerea crizei.

Până în prezent, Help Musicians UK a acordat peste 11 milioane de lire sterline sprijin pentru muzicieni din Marea Britanie, dar pe măsură ce ajutoarele guvernamentale încep să  apună, publicului i se cere acum să ajute, dacă poate.

„Acei muzicieni pe care îi sprijinim financiar în ultimele cinci luni au primit asigurarea de la noi că îi vom susține în continuare până în primăvară. Am reușit să facem acest lucru, în parte datorită donației de 1 milion de lire sterline anunțată de Consiliul pentru Arte luna trecută”, a declarat James Ainsclough, directorul executiv al Help Musicians din Marea Britanie.

“Dar anticipăm o avalanșă de noi cereri de sprijin financiar în următoarele săptămâni și, prin urmare, trebuie să strângem milioane de lire sterline în plus. Criza în curs pentru muzicieni înseamnă că trebuie să ne reînnoim apelurile pentru donații mari și mici.”

Donațiile pot fi făcute prin intermediul site-ului oficial.

Published October 20, 2020.