Electronic Beats Romania
Larry Levan

Povestea lui Larry Levan și Paradise Garage surprinsă pe un nou film

Un nou film documentar despre Larry Levan și Paradise Garage a fost lansat recent în cadrul ediției virtuale a ADE 2020 și e disponibil pentru vizionare online.

DJ rezident în clubul Paradise Garage din New York timp de un deceniu, regretatul Larry Levan, care a murit în 1992 la vârsta de doar 38 de ani, a condus o congregație de dansatori devotați care veneau să-l asculte la „Liturghia de sâmbătă” pe cel care a conturat arta DJing-ului. Paradise Garage a fost descris ca un prototip al clubului de dans modern.

François Kevorkian îl recunoaște pe Levan ca fiind unul din primii DJi care a introdus estetica dub în muzica de dans. Împreună cu Kevorkian, Levan a experimentat cu drum machines și sintetizatoare în producțiile și live-urile sale și a introdus un sunet electronic post-disco, ce pare că a prezis ascensiunea muzicii house.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Difuzat ca parte a programului online Amsterdam Dance Event (ADE) 2020, noul documentar Larry’s Garage s-a născut dintr-o idee de-a DJ-ului și producătorului italian Corrado Rizza, care a dat peste un interviu inedit cu Levan la The Choice din New York din anii ’80.

Filmul, coprodus de Corrado și colegii săi cineaști italieni Claudio Napoli și Massimo Mascolo, spune povestea lui Larry Levan și a clubului Paradise Garage prin filmări originale și de arhivă, și prezintă povești și amintiri de la peste 40 de persoane care își amintesc de gloria clubului new-yorkez.

ADE a difuzat documentarul pe 21 octombrie, iar acum poți închiria Larry’s Garage pe Vimeo, aici. Iată trailerul.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published October 26, 2020.