Electronic Beats Romania
Interviu Kollektiv Turmstrasse: nemții al căror sound iese din stereotipul techno made in Germany

Interviu Kollektiv Turmstrasse: nemții al căror sound iese din stereotipul techno made in Germany

Trebuie să recunoaștem cu mâna pe inimă: ne place muzica electronică produsă în Germania și tot ceea ce ține de cultura formată în jurul acesteia. Definit în mare parte de o rigurozitate aproape metalică, abstractizat până în cele mai mici detalii, sound-ul electronic german împărtășește, din punctul nostru de vedere, aceleași valori, fie că vorbim de minimal techno sau de deep house. Dar cum regulile (nescrise, e adevărat) sunt făcute să fie încălcate, melodicul nostalgic semnat Kollektiv Turmstrasse și fabricat în Hamburg & Berlin iese din tiparul descris mai sus. Rebellion der Träumer, lansat în 2010, este unul dintre albumele la care am revenit cu plăcere de fiecare dată când am simțit nevoia de un session downtempo scutit de siropul clasic al acestui gen, așa că, ocazia de a sta de vorbă personal cu Christian & Nico, chiar înainte de setul lor programat la scena Dance Garden la ediția 2018 Electric Castle, nu putea fi ratată.

Interviu Kollektiv Turmstrasse: nemții al căror sound iese din stereotipul techno made in Germany

Emoțiile induse de zvonurile cum că cei 2 n-ar fi cei mai prietenoși când vine vorba de interviuri s-au risipit rapid. Chiar dacă întâlnirea a fost programată la ora 3 dimineața, cafeaua în exces și bașii în overdrive din jurul nostru ne-au alungat orice urmă de oboseală. Nico, cu ochelarii și șepcuța deja trademark, s-a transformat pentru câteva minute într-un partener de dialog ideal despre underground-ul european, despre planurile de viitor ale duo-ului și despre NTFO, colegii români de la Diynamic Music, label condus de Solomun.

 

TEB: Kollektiv Turmstrasse este perceput mai mult ca exploratori muzicali decât ca un grup care aplică o rețetă a succesului. Nu este dificil să găsiți publicul potrivit pentru o astfel de abordare?

KOLLEKTIV TURMSTRASSE: În primul rând, noi facem muzică pentru noi înșine și de aceea suntem norocoși pentru că există mulți oameni cărora le place ceea ce facem noi. În studio, nu există ideea de a face ceva după un tipar anume, totul vine natural.

 

TEB: În această lume conectată permanent la conexiuni broadband, nu vi se pare că este mai ușor pentru un artist să-și poată câștiga existența din talentul său, în comparație cu anii în care ați început să produceți muzică?

KOLLEKTIV TURMSTRASSE: Nu, nu cred asta. Cred că este mult mai dificil să reușești în zilele noastre să trăiești de pe urma muzicii produse de tine. Democrația instaurată de faptul că oricine poate produce muzică doar cu un laptop, urmărind câteva tutoriale pe youtube a produs o inflație de muzică. În zilele noastre este vorba despre un mix de talent și social media: produci o piesă, o urci pe youtube și cu mult noroc poți face 1 milion de vizualizări. Dar șansa asta este deja ca o picătură într-un ocean.

 

TEB: Au trecut 8 ani de la Rebellion der Träumer. Vă simțiți în acel punct al carierei pe care poate vi l-ați imaginat atunci când ați lansat albumul?

KOLLEKTIV TURMSTRASSE: Nu ne-am așteptat niciodată la un așa succes. Am început să facem muzică din pasiune, n-a fost niciodată un plan stabilit să facem și bani din asta, să devenim DJs / producători. Rebellion der Träumer a fost mai degrabă un manifest: Kollektiv Turmstrasse nu este doar un techno act în club, este mai mult de atât.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

TEB: Unde preferați să mixați: într-un club underground, întunecat și plin de fani Kollektiv Turmstrasse sau pe o scenă imensă la un festival outdoor, cu un public amestecat?

KOLLEKTIV TURMSTRASSE: Cred că prefer clubul cu cei care cunosc muzica. Am și un exemplu bun: un gig excelent în Amsterdam, acum 7 ani, în Studio80 când barmanii s-au oprit din muncă și s-au urcat pe bar să danseze… practic toată lumea dansa în această sferă de energie în care se transformase clubul. Toată lumea era în aceeași stare de spirit, a fost ceva incredibil. Dar dacă ar fi să aleg, aș alege un club fără acoperiș pentru că îmi plac petrecerile outdoor, la care nu trebuie să fie neapărat 10.000 de oameni.

 

TEB: Este încă loc pe scena electronică din Europa pentru muzică electronică marcată de emoții?

KOLLEKTIV TURMSTRASSE: Bineînțeles că este. Este greu de explicat, fiind direct implicat. Acum trăim un hype când vine vorba de muzică electronica, în care de regula nu găsești așa multe emoții: exista mult minimal techno, multe break-uri în piese care devin deja plictisitoare pentru mine. Acum câțiva ani era în sarcina DJ-ului să spargă monotonia și repetitivitatea din muzica de club.

 

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

TEB: NTFO sunt parte din Diynamic Music. Ați avut ocazia să vă cunoașteți până acum?

KOLLEKTIV TURMSTRASSE: Dani și Robert sunt producători și DJs excelenți. Am avut ocazia să-i cunoaștem la Diynamic Festival când am mixat pe aceeași scenă și, cel mai probabil, în viitor, vom avea șansa să lucrăm împreună în studio.

Experiențele meet & greet marca Telekom Electronic Beats vor continua și la Awake Festival, 17-19 august, Gornești, Mureș

 

Citește mai mult: Cum a reușit Silent Strike să ne surprindă plăcut cu fiecare album lansat

Published August 01, 2018.