Electronic Beats Romania
ODOTTE

Interviu aniversar: 2 ani de ODOTTE

Hello, guys, în curând sărbătoriți doi ani împreună, așa că prima întrebare este despre cum se simțea la început și cum se simte acum proiectul ODOTTE?

Daniel: Am început foarte entuziasmați acest proiect, neavând un plan clar pe termen lung. Eu făcusem o pauză în a pune muzica, cu Bogdan mai pusesem și anterior.  Am zis să incercăm pentru fun să facem asta si să vedem cum iese. Începutul a fost surprinzător de bun! Cei de la Club Control ne-au oferit mult suport pe parcurs, iar în timp cred că ne-am responsabilizat puțin mai mult, dar este foarte distractiv în continuare. În plus, au apărut multe idei pe care am vrea să le facem să se întâmple.

Bogdan: La început încă ne descopeream și erau mai puține puncte comune, acum mi se pare că ne completăm foarte bine și ne dăm seama ce poate aduce fiecare și ce stil avem.

George: Din fericire, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Odotte a început doar ca idee la un eveniment aniversar al Revistei Arte și Meserii, undeva prin martie 2016, când s-a nimerit cumva ca noi trei să punem muzică pentru prima dată în formula actuală. Cred că atunci ne-am dat seama că deși fiecare venise cu muzică  diferită, ne plăcea destul de mult ce aborda celălalt, și ne completam într-un mod dubios, fără să ne fi vorbit. Câteva luni mai târziu aveam un nume, un logo, și începeam treaba. La început, lucrurile semănau mai mult ca un experiment în care ne tot luam prin surprindere unul pe celălalt. Acum sigur că lucrurile sunt ceva mai legate, dar elementul surpriză s-a păstrat, ceea ce mă bucură.

 

Există challenge-uri într-o formulă de trei DJi? Vorbiți-ne un pic despre asta.

Daniel: Cred că challenge-ul principal este să simțim în același timp feedback-ul publicului din timpul partyului, să ne sincronizăm pe același vibe. Există mai multă chimie între noi acum versus prima oară.

Bogdan: Cum am zis și mai devreme, la început a fost mai greu, în rest mi se pare că ni se potrivește stilul.

George: Da, dar asta face lucrurile mult mai interesante. Cum ziceam mai sus, există elementul acela de surpriză, ca un „fazan” unde colegul îți dă o pasă și trebuie să găsești un cuvânt care să se lege cu ultimele două litere.

 

Surprindeți în muzica voastră o afinitate pentru mai multe stiluri, house, garage, techno, funk și chiar low-fi. Cum arată rețeta voastră pentru o petrecere groovy?

Daniel: Ar fi mișto să existe o rețetă. Căutăm, în schimb, piese cu un anumit hook și să creăm o mică poveste. În timpul serii, orice plan cam dispare, totul devine intuitiv și, de multe ori, piesa care urmează este un gând spontan. Stilul ales depinde foarte mult de venue și momentul serii. Eu mă simt cel mai bine pe house si garage.

Bogdan: Câte puțin din fiecare, în funcție de public și de vibe-ul petrecerii. O seară groovy ar începe cu ceva disco, funk și nu disco până pe la 12-1 și ar continua cu garage și house.

George: Nu există o rețetă sau, dacă vrei, rețeta ți-o dă sala și de fiecare dată e alta. Noi venim numai cu o selecție generoasă, binedispuși și pregătiți pentru orice.

 

Dacă ar fi să aveți parte de o petrecere ideală, unde voi sunteți main actul, care ar fi locația și cine ar cânta în deschidere și la after?

Daniel: Cred că mai degrabă aș alege b2b cu Kerri Chandler sau Motor City Drum Ensemble, all night. Haha, ce bine ar fi! La un pool party.

Bogdan: O scenă la malul marii sau într-un zgârie nori la unul din ultimele etaje. Peven Everett sau Motor City Drum Ensemble în deschidere și CoastDream sau Ron Trent la after.

George: Mi-ar plăcea un rooftop party, indiferent unde. Am pus muzică la vreo două și mi-a plăcut atmosfera. Eu nu prea cred că are mare importanță cine e main, warm-up sau after, important e să ai o seară tare cu cei cu care împarți pupitrul.

 

Aveți în plan pentru viitor să vă apucați de producție, care e direcția la care vă gândiți? Aveți vreun release în plan?

Daniel: Deocamdată e la nivelul de experiment. Eu aveam Ableton de ceva ani, însă niciodată nu l-am aprofundat ca lumea. De anul trecut am început să învăț mai mult. Noroc că am cațiva prieteni producatori care îmi pot da feedback. Cred că i-am zapacit. J Ar fi mișto să facem ceva însă, în această formulă de trei.

Bogdan: Ăsta ar fi urmatorul pas, da. Cel mai probabil ar fi ceva cu sample-uri din disco, puțin lo-fi și niște clape de garage house. Vom vedea 🙂

George: Da, cred că direcția va apărea singură, lucrând.

 

Cât despre planurile din vara asta, la ce festivaluri / petreceri vă întâlnim?

Daniel: În București și poate undeva la mare. Altfel, mi-ar fi placut să ajung cumva ca spectator la Dekmantel.

Bogdan : Poate în Control si la o terasa aproape de voi 🙂

 

Ne dați un track, ca sneak peek pentru petrecerea aniversară din Control?

Sure, ne vedem pe 29 Iunie! 🙂

Daniel:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Bogdan::

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

George:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Photo credits: Daniel Robert Dinu

Published June 27, 2018.