Electronic Beats Romania
Horoscopul DJilor

Horoscopul DJilor: ce să faci și ce să nu faci în 2020

Anul care a trecut a fost plin de evenimente deopotrivă însemnate, dar și complet nesemnificative. Peste multe din ele probabil că ai trecut ca Vodă prin lobodă, fără să le găsești noima sau rostul, și fără a le putea plasa într-un context din care să înțelegi ceva.

Cu toate acestea, detaliile alea complet nesemnificative sunt lucrurile importante de care trebuie să ții cont în activitatea de DJ. Iar dacă nu vezi DJing-ul ca pe o meserie care să cadă peste tine ca o povară, ci mai degrabă reprezinți arhetipul jokerului (zic și glumețul sau comediantul) căruia îi place să distreze lumea din jur, se bucură de moment și este fericit, aceste predicții legate de ce să faci și ce să nu faci în 2020 sunt pentru tine.

După cum se va putea observa, anul 2020 va fi pentru majoritatea DJilor un an de reflecție, un an al schimbărilor (mai mult sau mai puțin profunde), un an al succesurilor majore.

Horoscopul DJului pe 2020 va aduce un strop de lumină în viața DJilor care fac surf prin incertitudine și sunt indeciși cu privire la ce piese să pună la viitoarele gig-uri, ce pantofi, tricouri sau alte accesorii să poarte, și – cel mai important – ce tip de atitudine să adopte atunci când se află în spatele pupitrului de mixat și – la fel de important – ce tip de sentimente să evoce prin atitudinea pe care o vor afișa: încredere, fericire, melancolie, frică (sau chiar panică), admirație, dragoste față de mediul înconjurător, putere, devotament, empatie, milă.

Prezentul Horoscop este, așadar, destinat persoanelor care călătoresc târâind un troller plin de discuri și nu știu nici măcar dacă vor mai ajunge fizic în timp util la viitorul gig sau dacă vor mai fi plătiți pentru prestația lor, dacă va fi lume cât timp pun muzică sau vor goli ringul de dans în mai puțin de 20 de minute, câte și ce fel de request-uri muzicale vor avea pe parcursul gig-ului.

Așa că mergi pe mâna lui Stelică Aristotel, pentru că îți vrea binele. Iar dacă ești DJ, găsești util acest Horoscop și ai vrea să-ți facem harta astrală care să te ajute în carieră, nu ezita să ne scrii la info (at) electronicbeats (dot) ro.

BERBEC

Anul 2020 arată grozav pentru nativii berbeci, mai ales din punct de vedere financiar. Chiar dacă gig-urile tale din 2019 au fost puține și (adesea) jalnice, noul an îți va aduce atât de mulți bani încât o să-ți poți deschide propriul club, în care poți pune muzică oricând pentru tine și prietenii tăi. Cei cu mai puțin noroc la bani vor găsi suficientă inspirație în a-și achiziționa propriul set de playere cu stick și un mixer (pentru că, nu doar din raționamente ecologice, dar cumva, discurile de vinil aparent nu mai sunt la mare căutare în 2020), pe care fie le pot folosi pentru uz propriu, fie le pot închiria pentru a ajuta și alte petreceri care nu au mai avut buget de playere.

Tranzitul prelungit al lui Marte prin Berbec funcționează ca un declanșator pentru planetele din Capricorn, planete cu care se află în aspect tensionat, de careu, între 28 iunie 2020 și 7 ianuarie 2021. Prin urmare, a doua jumătate a anului poate fi mult mai învolburată pentru berbeci, marcată de evenimente violente, ce implică forțe de ordine sau chiar forțe armate. Atenție la muzica folosită, pentru că ai putea avea parte de proteste și frământări sociale. La nivel personal, unii berbeci ar putea simți o sete acută de putere sau dorința de a prelua controlul asupra unor situații. Acest lucru nu e neapărat rău, mai ales în cazul celor care până acum au pus muzică cu sala goală. Aceștia își pot găsi acum curajul de a lupta pentru ceea ce li se cuvine.

TAUR

Anul 2020 este unul dintre cei mai aparte din punct de vedere astrologic, pentru că aduce aspecte puternice și tranzite deosebit de intense. E marcat de patru eclipse de Lună (de două ori mai multe decât de obicei), pe lângă cele două eclipse de Soare. Pentru tauri, anul 2020 va fi anul cu cele mai multe gig-uri peste hotare. E anul în care taurii vor călători cel mai mult și vor ajunge să pună muzică în cele mai mari cluburi (sau chiar și festivaluri), atingând apogeul carierei lor artistice. Cum s-ar spune, taurii vor lua taurul de coarne. Întrucât urmează un an al lărgirii orizonturilor, cei mai mulți dintre tauri vor face trecerea de la house (sau techno) la drum n bass, jungle și psy – sau chiar gabber – nu doar pentru că trendurile se reiau ciclic, o dată la zece ani, dar și pentru că e nevoie de mai multă mișcare în cluburi, conform raportului EU din 2028, pe care am avut marele privilegiu să-l răsfoim recent.

Uranus, care tranzitează chiar Taurul, îi ajută pe Tauri să accepte mai ușor schimbarea. Mulți își pot revizui concepțiile despre siguranță, fericire, succes sau realizare individuală, ca parte a unui proces mai îndelungat de redefinire personală. Este un an în care DJii de tip Taur își pun mai multe întrebări decât de obicei. Iar dacă nu fac asta deja, le sugerăm să caute răspunsurile în afara zonei lor de confort, mai departe de lungul nasului, trecând peste precepte fixe, rigide. Așa că taurii nativi vor avea parte de multă mișcare, dans și pizza gratuită la finalul gig-ului, pe parcursul anului 2020.

GEMENI

Gemenii vor avea parte de schimbări radicale atât în viața sentimentală, cât și în cea profesională. Nu lipsesc momentele de criză, teamă sau îndoială, iar experiențele la limită îi vor ajuta să devină un alt tip de DJ, mult mai aproape de DJ-ul perfect, condiție la care aspiră în secret. Gemenii vor avea parte de multiple dedublări fizice, astfel că vor putea să pună muzică în același timp, în locuri diferite. Le recomandăm DJilor cu idei puține și fixe despre cum pot construi o seară muzicală să nu accepte mai mult de trei gig-uri în același timp. Deși gemenii pot călători prin spațiu, nu pot face pe toată lumea fericită, așa că e bine să aibă în geantă o gamă cât mai variată de muzică, pentru a veni în întâmpinarea melomanilor pretențioși. În 2020, Gemenii ar putea readuce la viață un proiect mai vechi ori o relație de iubire mai veche cu vreun DJ considerat până atunci adversar. Starea de sănătate poate fi fluctuantă, așa că mare grijă la gig-urile prelungite până marți. Vestea bună e că ai o foarte bună capacitate de recuperare, mai ales dacă apelezi la mijloace și metode de ultimă oră pentru a-ți trata îndoielile.

Pentru Gemeni va fi un an cu bune, dar și cu greutăți (ca să nu zicem rele). Cu gig-urile vei sta bine, dar nu așa cum ți-ai dori. Nu vor cădea din cer, dar nici nu vei muri de foame. E un an bun, ba chiar ți se recomandă să mai strângi din când în când cureaua, mai ales vara și toamna, când fanii vor arunca în tine cu bancnote de plastic. Nu uita că 2020 va fi anul schimbărilor și – cel mai probabil – vei fi plătit la numărul de piese mixate, așa că sfatul nostru este să schimbi piesele cât mai des posibil, dacă se poate la un minut.

RAC

DJii raci vor avea parte de fani noi pe parcursul anului 2020. Prin abilitățile lor, selecția muzicală și tandrețea cu care folosesc aparatura de mixat, racii vor cuceri noi admiratori, care le vor rămâne fideli până spre finalul anului, atunci când trendurile muzicale se vor schimba din nou, inevitabil. Uranus continuă să îți tranziteze casa XI (prietenii, grupurile socio-profesionale, playlist-urile comune, dar și tehnologia folosită), ceea ce prevestește o viață de noapte dinamică, marcată de răsturnări de situație dintre cele mai surprinzătoare, dar și șansa de a intra în contact cu promoteri care îți pot schimba în bine cariera de DJ. Cum zodia Racului este guvernată de Lună, eclipsele au întotdeauna un impact mai puternic asupra ta decât asupra altor zodii. În 2020 au loc mai multe eclipse de Lună decât de obicei (mai precis, patru), dar și două eclipse de Soare.

DJii care vor alege să se exprime artistic în timpul uneia din aceste eclipse vor merge la risc, dar se știe că cine nu riscă, nu câștigă; așa că fie își vor călca în propriile picioare cariera de DJ, fie vor ajunge cu ușurință pe culmile succesului. Nu pare a fi vreo cale de mijloc, așa că le recomandăm racilor să fie atenți la respectivele eclipse, pentru a avea șanse cât mai mari de a-și redefini dorințele și aspirațiile. Sunt multe mistere de elucidat și multe lucruri de rezolvat la acest capitol, dar tranzitele planetare te susțin și te încurajează să îți cerni relațiile, să începi unele noi și să-ți asumi mai multe responsabilități.

LEU

Leii vor avea parte de un an plin de gig-uri. Deși majoritatea din ele vor fi considerate lipsite de sens, spre finalul anului 2020 eforturile îți sunt răsplătite și vei simți că ți se ridică de pe umeri o mulțime de greutăți. Casa VI (munca și sănătatea) îl găzduiește în acest an și pe Jupiter, pe lângă Saturn, Pluton și Nodul Sud, ceea ce înseamnă că vei pune muzică proastă cu mai multă plăcere, surprinzându-ți colegii de breaslă. Și casa X a Leului (cariera, reputația socio-profesională și ambițiile) găzduiește o planetă specială, pe Uranus, care te instigă la inovație, revoluție și eliberare de prejudecăți sociale și profesionale.

Cum Uranus îți guvernează și casa VII (relațiile), se poate vorbi despre câteva gig-uri nonconformiste și ieșite din comun: ai putea susține gig-uri în fața metroului, la petreceri corporate, în toaletele VIP ale unor cluburi faimoase din Ibiza sau chiar și călare pe un cal de culoare magenta, cu o boxă la spate, traversând fastuos marile bulevarde ale metropolelor europene. O bună parte din DJii Lei vor întâlni pe parcursul anului mai multe personaje cheie (al căror nume are inițiala C), ce le vor sugera să coboare tempo-ul sau să ia o pauză, o gură de apă. Le sugerăm Leilor să nu accepte piese trimise prin bluetooth sau prin revolut, pentru că există șansa comprimării calității fișierelor. Sectorul muzical este, așadar, de mare interes și cu un potențial deosebit de realizare, de progres, de schimbări radicale și îndrăznețe.

FECIOARĂ

DJii născuți sub semnul Fecioarei vor avea un an 2020 încărcat de romantism, de pasiune și de dorință de aventură în plan sentimental. Stilurile abordate se vor îmbunătăți și muzica pe care o vor pune în cluburi va deveni mult mai melodioasă decât de obicei. Casa V este cea mai activă, tranzitată de Jupiter (până la 19 decembrie), de Saturn (1 ianuarie – 22 martie, 2 iulie – 17 decembrie), de Nodul Sud (până la 5 mai) și de Pluton. Fecioarele redescoperă, în stilul lor prevăzător, modest și analitic, cum să se bucure de gig-urile cu sala goală, când nu te aplaudă nimeni și bodyguarzii vor să aprindă lumina și să închidă clubul. Își vor pierde geanta de discuri de câteva ori și va trebui să își schimbe playlist-urile, mai ales în a doua jumătate de an, când roboții vor prelua conducerea pupitrului de mixat. Piesele scurte, sub 5 minute, mărunte ca lungime dar mărețe ca estetică, vor fi la mare căutare de către nativii în Fecioară.

Dacă te gândeai să-ți mărești familia și să lași urmași niște DJi în miniatură, stelele ne atenționează că anul viitor nu este o perioadă bună pentru astfel de decizii, mai ales dacă ești deja trecut/trecută de prima tinerețe. Tranzitul lui Marte în casa IX poate amplifica orgoliul și nevoia de aventură, de nou, de senzații tari și gig-uri la festivaluri cât mai mari, dar acestea te pot predispune la epuizare fizică și la accidentări. Îți este dificil să suporți concurența sau să porți negocieri și discuții constructive și ai tendința să respingi opiniile și sfaturile celorlalți. O astfel de atitudine nu te avantajează ca DJ, pentru că riști să ajungi să pui coco jambo când toată lumea cere techno și să irosești o energie care, altfel, te-ar ajuta să evoluezi și să-ți lărgești perspectiva asupra carierei de DJ.

BALANȚĂ

Conjuncțiile spectaculoase dintre Saturn și Pluton (1-24 ianuarie 2020) și dintre Jupiter și Pluton (27 martie – 15 aprilie, 19 iunie – 10 iulie, 5-19 noiembrie) prevestesc schimbări radicale de carieră și noi începuturi, pe cu totul alte genuri muzicale. Cele mai multe Balanțe vor deveni (sau vor avea impresia că au devenit) niște DJi ajunși la o oarecare maturitate, dar poate vor avea surprize chiar și la capitolul financiar (Pluton guvernează casa II a Balanței, casa banilor munciți, a resurselor și a valorilor personale). Trăirile emoționale ale Balanțelor sunt mai intense în 2020, iar aici își aduce contribuția și Uranus, aflat în tranzit prin casa VIII (intimitatea, resursele comune, transformările radicale).

Unele evenimente neașteptate ce țin de direcția muzicală generală impusă de marile festivaluri în 2020, de eco-rider sau de calitatea sunetului, de anumite speculații financiare ale plăcilor sau poate de un eveniment dureros în lumea clubbing-ului, te pot da peste cap, te aduc în fața unor evaluări personale importante, dar conduc și la anumite schimbări pozitive de mentalitate. Partea bună este că reușești să exprimi prin muzica ta mai lesne ceea ce simți, ceea ce contribuie la rezolvarea multor lucruri și la liniștirea ta interioară și a prietenilor care îți sunt alături în cele mai suspecte seri de dans.

SCORPION

Pentru Scorpioni, temele principale ale anului 2020 rămân comunicarea, învățarea beatmatching-ului, educația, relațiile cu ceilalți DJi și producători, schimburile de discuri (sau de piese) și integrarea armonioasă în mediul în care trăiesc. Anul 2020 se anunță intens pentru Scorpionii care studiază muzica electronică, pentru că s-ar putea să fie nevoiți (sau să își propună ei, din varii motive) să schimbe stilul și placa. Chiar de la începutul anului, odată cu conjuncția Saturn-Pluton (1-24 ianuarie), aceste tendințe ar putea deveni puternice, presante. Un DJ apropiat, coleg de breaslă, e posibil să încerce să-ți impună o anumită direcție muzicală sau abordare pe care să o urmezi, așa că sugerăm grijă mare, lucrurile nu sunt întotdeauna ușor de armonizat.

Cu Marte în casa VI, îți sporesc îndrăzneala în spatele pupitrului de mixat și impulsivitatea în alegerea pieselor. Atât timp cât nu iei decizii prea riscante, va fi bine. E posibil totuși să ai senzația că ești un adevărat Superman atunci când pui muzică și să stai cu mâinile ridicate prea mult, lucru care conferă un început de febră musculară. Îți recomandăm să nu te implici în prea multe lucruri în același timp și să nu stai cu mai mult de două canale ridicate concomitent. Deși ești Scorpion, mai ai o mică distanță de parcurs până la a te numi un DJ superstar cu certificat și atestare.

SĂGETĂTOR

Cei mai mulți DJ Săgetători sunt preocupați în 2020 de bani sau de valoarea personală și țin mai mult decât de obicei la propriul sistem de valori, de la care nu renunță. E posibil să îți crească onorariul nejustificat de mult, iar extravaganțele și entuziasmul de anul trecut se transformă acum în seriozitate și în mult mai multă atenție la ce și cât încasezi.

Pe de altă parte, există niște pete pe planeta Saturn, care sugerează că Săgetătorii ar trebui să se rupă de trecut și de muzica pe care o puneau până acum și să pășească spre o etapă nouă de viață, eventual să-și achiziționeze niște muzică nouă. Nu uita că doar piesele noi te vor ajuta să te cunoști mult mai bine și să te pui în valoare mai eficient. Profită de aceste perioade pentru a te debarasa de muzica depășită, care poate fi chiar dăunătoare în viața ta. Cumpără-ți haine noi și încearcă să zâmbești mai des când ești la pupitru. Ai putea descoperi cu surpriză (și încântare) că perseverența în mediocritate și pragmatismul te pot duce departe, chiar dacă acest lucru se petrece mai încet decât ai vrea.

CAPRICORN

Pentru că Jupiter guvernează casa XII a Capricornului, tranzitul său prin casa I ar putea indica faptul că anumite piese pe care le-ai pus de prea multe ori în trecut revin în centrul atenției pentru a te bântui. Vor fi episoade grele, în care vei visa refrenurile unor piese auzite la radio și de care nu vei putea scăpa prea ușor; cu toate acestea, în a doua parte a anului ploaia va șterge muzica proastă din capul tău, iar urgențele vor fi rezolvate cu calm și pragmatism, privind spre viitor și eliberându-te de resentimente.

În ciuda unor apăsări și angoase acumulate de la gig-uri proaste, ești mai încrezător în forțele proprii și în capacitatea de a transforma o petrecere slabă într-una care e aproape de linia de plutire. Oferă-ți timp pentru a-ți asculta vocea interioară, care cel mai adesea va apărea sub forma unui behăit cu delay în casca stângă. Pentru un sincron mai bun, îți recomandăm să bei mai multă apă în timpul gig-urilor, chiar dacă riști ca – la un moment dat – vreun fan înfocat să-ți verse apa pe playere. Inevitabil, viitorul se va deschide în fața ta, promițător; un an plin de gig-uri și noi cunoștințe.

VĂRSĂTOR

Vărsătorii sunt, în general, persoane optimiste. Chiar și în cazul celor mai proaste gig-uri, cu sala goală, sistemul de sunet precar și tehnica îndoielnică, vărsătorii vor fi cu zâmbetul pe buze și vor vedea partea plină a paharului; asta și pentru că paharul lor este de cele mai multe ori plin. Jupiter și-a început la finele anului trecut tranzitul prin casa XII a Vărsătorului, alăturându-se lui Saturn, lui Pluton și Nodului Sud. Casa XII este privită ca o casă a izolării, a sacrificiilor, a crizelor morale, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice, dar și a vindecării, a subconștientului și a iertării, a spiritualității.

Prin urmare, viața interioară a Vărsătorilor se anunță mai bogată în 2020, mai intensă, iar prezența lui Jupiter îți va mări în mod considerabil degetele, astfel încât să dobândești o tehnică de mixat impecabilă. Vei face cu ușurință slalom printre angoasele anilor precedenți și te vei putea bucura de o doză de optimism și de credință. Aceste tranzite îi ajută pe Vărsători să se regăsească, să se confrunte cu anumite genuri muzicale mai sensibile, vechi, care le-au dat bătăi de cap în trecut. Astfel, vor reuși să facă pace cu situații critice din trecut, pentru a se desprinde de acestea și a putea plonja spre noi universuri muzicale. Multe dintre reacțiile Vărsătorilor la muzica electronică repetitivă și minimală ar putea fi dictate de programe subconștiente, hackerite și bine cimentate. Cu toate acestea, nu uita că deși 2020 îți creează iluzia că va fi un an bun, trebuie să te împaci cu pirateria muzicală, să o înțelegi și să o accepți în viața ta. Deși interzis în țări precum Germania, Soulseek rămâne în continuare aliatul tău de nădejde. Conjuncția Jupiter-Saturn, care are loc în decembrie (la ultimul grad al Capricornului și la primele grade ale Vărsătorului), este de foarte bun augur.

PEȘTI

Peștii DJi ar putea fi grupați în funcție de apa în care se scaldă. Peștii de apă dulce pun muzică mai melodioasă și îl admiră pe Solomun, peștii de apă sărată preferă techno-ul berlinez și pot fi găsiți adesea înotând pe ringul de dans din Berghain lunea dimineața. Jupiter este guvernatorul tradițional al Peștilor, dar și guvernatorul casei carierei. Vestea foarte bună este că în 2020 Jupiter formează un aspect armonios cu guvernatorul modern al Peștilor, planeta Neptun, și se întâlnește în conjuncții puternice cu Pluton și cu Saturn. Dacă nu ai înțeles nimic din cele de mai sus, îți sugerăm că vei intra într-o perioadă de transformări puternice, care te pot propulsa cu ușurință pe culmile succesului. Întrucât conceptul de succes este ceva relativ, care nu poate fi atins sau cuantificat, mai ales în domeniul DJing-ului, nu te ambala prea mult la aceste vești promițătoare. Viața ta de noapte va fi foarte activă, iar anumite stele sugerează poți începe niște proiecte muzicale noi, de viitor. Relațiile cu promoterii din străinătate îți pot aduce multe beneficii. Printre acestea, cele mai importante au legătură cu schimbarea genului muzical abordat.

Se pot ivi oportunități deosebite pentru DJii Pești care doresc să-și ia atestatul în meseria de DJ, deși sunt conștienți că nu le va folosi la absolut nimic. În acest an, cunoașterea aprofundată a DJilor de pe scenă și a anumitor detalii despre viața acestora (precum ce număr poartă la pantof, numărul persoanelor care încap în liftul lor, ce plante preferate au, dacă au studiat sau nu artele marțiale) te pot ajuta să progresezi în carieră.

Dacă nu te-am convins, poți întotdeauna apela la zodiacul chinezesc, pentru că acest articol e un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Dacă nu te-am convins, poți întotdeauna apela la zodiacul chinezesc, pentru că acest articol e un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Published December 19, 2019. Words by Stelică Aristotel.