Electronic Beats Romania
Despre muzică și determinare - interviu exclusiv cu Groove Armada!

Despre muzică și determinare – interviu exclusiv cu Groove Armada!

Echipa Telekom Electronic Beats îți propune cea mai tare vară a ta, așa că am debarcat în multe orașe din țară pentru a ne întâlni cu voi la unele dintre cele mai electrizante festivaluri și evenimente. La Electric Castle, cu puțin înainte de sesiunile dinamice și captivante cu Vincentiulian, Dan Andrei, Petre Inspirescu, Kozo și Suciu care ne-au agitat electronii până dimineață pe scena Telekom Electronic Beats, am avut ocazia să-i cunoaștem și pe Groove Armada.

După ce am stat de vorbă cu cei trei norocoși care au câștigat sesiunea de Meet & Greet cu Groove Armada, am realizat un scurt interviu cu Andy și Tom, în care acestia au povestit câteva lucruri interesante despre producții, festivaluri și scena de muzică electronică.

Despre muzică și determinare - interviu exclusiv cu Groove Armada!

TEB: Bună, Andy, Tom, a trecut ceva timp de când ați fost prima dată în România, care sunt diferențele pe care le observați, din punct de vedere muzical?

Tom: Încercăm să trăim amuzant, deoarece în mod evident călătorim foarte mult atunci când facem ceea ce facem, așa că avem sentimente amuzante de déjà vu când călătorim, știi tu. Cred că am fost aici în urmă cu 5-6 ani; amintirea mea marcantă este cum… am ajuns într-un club, cred că în jurul orei 6 dimineața, undeva în afara Bucureștiului și cât de minunată era muzica și cât de bine dezvoltată era scena clubbing. Asta este ceva, știi, cât de mult a crescut muzica de dans în ultimii 10-15 ani. E un trend ce a luat naștere în Marea Britanie și în Statele Unite, și a devenit din ce în ce mai mult un fenomen la nivel mondial. Îmi amintesc că am fost uimit de cât de bună a fost muzica și de cât de cool a fost tipul acela…

Andy: …era tipul acela, tipul acela minunat. Nu-mi amintesc numele… Da, muzică house super bună.

Despre muzică și determinare - interviu exclusiv cu Groove Armada!

TEB: Aveți artiști români pe radarul vostru?

Tom: Tocmai am vorbit cu Steve Lawler și a menționat numeroase nume ale românilor care pun muzică aici, la acest festival. Toate numele lor ne sunt familiare.

Despre muzică și determinare - interviu exclusiv cu Groove Armada!

TEB: Aveți o mulțime de experiență în domeniul muzicii electronice. Aveți sfaturi pentru tinerii DJ sau producători, care sunt acum la început?

Andy: Cum începi? Cum începi acum nu seamănă cu atunci când am început noi. Noi am început înainte de telefoane mobile, înainte de internet, înainte de toate. A fost o lume diferită, a fost chiar interesantă, erau white labels, underground raves, tot felul de lucruri de genul acela, știi tu… Și procesul este acum diferit, dar ideea de bază este că muzica a fost întotdeauna aceeași. Îți găsești sunetul tău și te dedici lui, și tot continui să lucrezi și tot continui să lucrezi și tot continui să lucrezi și apoi vei avea noroc sau nu vei avea noroc, trebuie să continui să o faci oricum.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

TEB: Tune 101 EP, lansat la Snatch! Records a confirmat angajamentul vostru față de scena de dans underground, urmat apoi de compilația Fabriclive 87. Cum credeți că evoluează scena de dans underground în ultimii ani?

Tom: Cred că este… mă refer la Marea Britanie, scena cluburilor a fost într-o situație destul de dificilă; scena festivalurilor a devenit o manifestare de amploare. Mulți puști merg vara în Croația sau în Ibiza. A devenit un fenomen care domină sunetul. Cred că atunci când creșteam noi, cluburile de noapte erau the big thing. Cluburile de noapte au avut o mică problemă în Marea Britanie. Vorbești despre orori, știi, trupele care cântă aici mâine seară sau orice trupă îți vor spune cât de sunt de tari și cât de greu este acum pentru chitariștii din Marea Britanie, pentru că muzica electronică este atât de dominantă.

Scena este cu adevărat puternică și foarte variată și pot spune că a devenit mai mult un fenomen global. Adică, punem muzica la Elrow, și ei sunt spanioli.

Acum 10 ani mi s-ar fi părut uimitor, că Elrow conduce într-un fel scena de dans. Astăzi a devenit un fenomen mult mai… internațional.

 

TEB: Planificați lansări noi?

Andy: Avem ceva muzică nouă care va ieși la VIVa MUSiC, cu Steve Lawler, și mai avem o lansare… Tom: cu Origins, dar aceea este mai mult muzică house. Andy: …și apoi facem un fel de mini-album.

 

TEB: Și îl veți lansa anul acesta sau anul viitor?

Tom: Da! Cred că probabil îl vom lansa… suntem prezenți de 21 de ani pe scena, așa că vom încerca să adunăm o parte din muzica pe care am făcut-o timp de 21 de ani și să o combinăm cu unele dintre noile piese despre care vorbește Andy. Și da, am putea pune muzică la niște show-uri, știi, suntem destul de ocupați. Am pierdut turneul nostru aniversar; suntem pur și simplu prea ocupați. Deci, vom spune mai degrabă 21, în schimb, este mult mai bine.

 

Cea mai tare vară a ta continuă cu o nouă călătorie sonică și lungi ore de dans alături de DJ-ii tăi preferați pe scena Telekom Electronic Beats de la Awake.

 

Citește mai mult: Retrăiește Experiența Telekom Electronic Beats de la Electric Castle 2018!

Published August 01, 2018.