Electronic Beats Romania
Born Balearic

Se lansează un nou film despre spiritul insulei Ibiza

Un nou documentar despre spiritul insulei Ibiza va fi disponibil luna viitoare.

„Born Balearic: Jon Sa Trinxa and The Spirit of Ibiza”, în regia lui Lily Rinae, este un documentar de 70 de minute centrat în jurul legendarului britanic Jon Sa Trinxa, care pune muzică pe aceeași plajă din Ibiza de peste 25 de ani.

Sa Trinxa, născut Jonathan Gray în Anglia, a părăsit Londra în urmă cu 25 de ani pe fondul prăbușirii bursei și a plecat spre Ibiza. De două ori pe săptămână, în fiecare săptămână, Sa Trinxa călătorește de la casa sa din Las Salinas la plajă, pentru a pune balearic house. Deși a fost mereu obsedat de muzică, presiunile „lumii reale” și îndemnurile mamei sale de „a face ce trebuie” l-au condus pe Jon printr-o serie de locuri de muncă mai practice (și mai puțin satisfăcătoare) în Marea Britanie. Apoi, dintr-o dată, într-o zi ploioasă din Londra, cu douăzeci și cinci de ani în urmă, bursa s-a prăbușit și apartamentul lui Jon a fost spart. În acea zi, Jon și-a început atât cariera muzicală, cât și viața balearică.

Muzica lui Jon reprezintă un amestec nedefinibil, fluid, caleidoscopic, care sfidează genurile, dar, mai important, reflectă valorile rezidenților permanenți ai insulei. Se împletește între națiuni, culturi și epoci, pulsează cu viață și fericire și este diferit de orice poți găsi acolo sau în altă parte.

Documentarul se concentrează, de asemenea, asupra comunității și aspectelor culturale din Ibiza, departe de nebunia orașelor de party precum San Antonio și Playa D’en Bossa, prezentând un grup internațional de creativi și gânditori influențați de muzica lui Sa Trinxa.

Filmul va fi prezentat în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Film Doc’n Roll, și poate fi precomandat pentru vizionare online în perioada 9-16 noiembrie aici.

Vezi trailerul de mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Printre alte filme disponibile pe Doc’N Roll se numără și documentarul Manchester Keeps On Dancing din 2018, care mapează istoria muzicii house din anii ’80, din Manchester până în Chicago, de la explozia acid house din 1988 și impactul pe care l-a avut 30 de ani mai târziu.

Published October 14, 2020.