Electronic Beats Romania
Delia Derbyshire

Film nou de lung metraj despre Delia Derbyshire

Filmul Delia Derbyshire: The Myths & The Legendary Tapes va avea premiera în cadrul BFI London Film Festival, eveniment care anul acesta are loc între 7 și 18 octombrie.

Filmul de 98 de minute se concentrează pe viața singulară a inovatorului BBC Radiophonic Workshop, cunoscut ca fiind responsabil pentru unul dintre cele mai faimoase motive ale sintetizatorului din toate timpurile: tema muzicală pentru serialul de televiziune britanic science-fiction Doctor Who.

Caroline Catz își face debutul în regie și, de asemenea, joacă în acest film special, care amestecă imagini de arhivă și interviuri cu dramatizări.

Inovatorul britanic Cosey Fanni Tutti (Chris & Cosey, Throbbing Gristle) a realizat coloana sonoră folosind sample-uri din Attic Tapes-urile Deliei Derbyshire descoperite postum. Filmul, produs de Andy Starke (A Field In England) prin intermediul companiei de producție Anti-Worlds, va avea premiera pe site-ul BFI joi, 15 octombrie și se va desfășura până duminică seara, 18 octombrie.

Vezi mai jos trailerul pentru Delia Derbyshire: The Myths & The Legendary Tapes.

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeos’s privacy policy.
Learn more

Load video

Delia Ann Derbyshire (5 mai 1937 – 3 iulie 2001) a fost o muziciană și compozitoare engleză de muzică electronică. A desfășurat o lucrare de pionierat cu BBC Radiophonic Workshop în anii 1960. A fost denumită „eroina necunoscută a muzicii electronice britanice”, influențând muzicieni precum Aphex Twin, Chemical Brothers și Paul Hartnoll de la Orbital.

Published October 07, 2020.