Electronic Beats Romania
Nightmares On Wax

Film inspirat de albumul Smokers Delight al lui Nightmares On Wax

Nightmares On Wax a lansat săptămâna aceasta un film de scurtmetraj intitulat „Smokers Delight”, pentru a sărbători 25 de ani de la lansarea albumului său. Filmul este inspirat din muzica albumului.

Filmul prezintă povestea suprarealistă, trippy, a lui Tiger, un stoner binevoitor, care este prins în decalajul dintre realitate și fantezie. Filmul are 12 minute, e regizat de Jamie Whitby și produs de Scarlett Barclay.

Albumul „Smokers Delight” a fost lansat inițial în 1995 de către George „DJ E.A.S.E.” Evelyn tot la Warp, legendarul label din Marea Britanie fondat în 1989 în Sheffield de către trei britanici, dintre care doi lucrau la FON, un magazin de discuri din oraș (Steve Beckett și Rob Mitchell), iar al treilea era producător de muzică electronică (Robert Gordon). Inițial Warped, titlul labelului a fost scurtat la Warp pentru a ușura comunicarea, desemnând un acronim pentru We Are Reasonable People.

Acest album de la Nightmares on Wax a ajutat la definirea a ceea ce numim azi trip-hop și al sunetului downtempo din anii ’90. I-a avut în componență pe George Evelyn însoțit de Hamlet Luton la bas, Chris Dawkins la chitară, Robin Taylor-Firth la clape și Shovell la percuție. „E despre toate lucrurile care m-au pornit: reggae, soul și, prin sampling și căutări, hip hop-ul a stat la bază”, a spus Evelyn despre album în cartea scrisă de Joe Muggs și Brian David StevensBass, Mids, Tops.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published October 13, 2020.