Electronic Beats Romania
Simultan Festival 2020

Festivalul Simultan din Timișoara revine cu o nouă ediție

Programul include concerte, performance-uri live, instalații de artă contemporană, conferințe și filme.

A 15-a ediție a festivalului Simultan are loc în Timișoara între 27 septembrie și 3 octombrie.

Ediția din acest an a festivalului reflectă asupra sensului și potențialul artei în contextul pandemiei globale. Intitulată „UNSEEN”, ediția din 2020 urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund provocărilor majore ale zilelor noastre, aflate sub semnul incertitudinii care se infiltrează în spectrul percepției și al memoriei colective.

Programul festivalului include o serie de concerte inedite, la care vor participa artiști români și internaționali, precum Rozi Mákó din Ungaria, Fausto Mercier (tot din Ungaria), austriacul Peter Kutin, dar și români precum Silyconductor, Makunouchi Bento, Simina Oprescu, Diana Miron, Laurențiu Coțac, Sian Brie, Iancu Dumitrescu și alții.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ediția din acest an a festivalului chestionează diferitele perspective asupra viitorului, în contextul tensiunilor sociale actuale. „Lumea noastră actuală este multifațetată, adăugând mereu semnificații și dimensiuni, schimbând mereu granițele, termenii și condițiile de conviețuire, reverberând și evoluând prin sisteme complexe de comunicare în timp. Teoriile viitorului încearcă să ofere explicații și descrieri sinoptice a stării de fapt și tendințelor fundamentale. (…) Unde ne aflăm, ce ne rezervă viitorul și spre ce ne îndreptăm în acest război nevăzut?”

Programul complet al festivalului e disponibil aici, iar bilete găsești aici.

Published September 23, 2020.