Electronic Beats Romania
Livestream

Facebook impune noi restricții transmisiunilor live

Cel mai probabil, DJii vor fi nevoiți să se mute pe alte platforme de streaming.

Facebook a emis o declarație prin care își clarifică regulile cu privire la muzica live-streaming, înaintea unor noi termeni și condiții care vor intra în vigoare din luna viitoare.

Ghidul platformei prevede că dacă sunt utilizate videoclipuri pe pentru a crea o experiență de audiție muzicală, videoclipurile vor fi blocate, iar pagina, profilul sau grupul pot fi șterse. Asta include live streaming-ul.

Un purtător de cuvânt al Facebook a subliniat că liniile directoare muzicale au fost în vigoare încă din 2018, dar cu toate acestea, anterior nu au clarificat ce este o „experiență de audiție muzicală”.

Confuzia cu privire la o nouă actualizare a stârnit îngrijorări în comunitatea muzicală cu privire la viitorul live-streaming-ului pe platformă, întrucât probabil că DJii sunt cei mai afectați de această nouă decizie.

Într-o perioadă în care majoritatea sălilor de concerte și cluburile sunt închise, DJ-ii și artiștii au devenit mult mai dependenți de live-streaming ca o modalitate de a rămâne conectați cu publicul lor și a cânta.

Published September 15, 2020.