Electronic Beats Romania
Dana Ruh

Dana Ruh și Valentino Kanzyani remixează hitul Spacer Woman

Dana Ruh și Valentino Kanzyani au remixat hit-ul „Spacer Woman” al lui Charlie, apărut în 1983.

Cele două remixuri ale hitului clasic italo produs de Maurizio Cavalieri aka Charlie au fost lansate recent la casa de discuri italiană Autum, care în ultimii cinci ani intrase într-un con de umbră. Cu toate acestea, label-ul din Roma s-a remarcat în 2016 prin două discuri: ep-ul de remixuri la Relax Your Body al lui DFX (care conținea un remix de la Ricardo Villalobos) și Over and Under de la Swoosh.

Cele două remixuri la Spacer Woman pot fi ascultate mai jos.

Pentru versiunea sa, artistul slovac Valentino Kanzyani s-a aliat cu Iury Lech, iar împreună au reușit să construiască o interpretare modernă, de 11 minute, care rămâne însă fidelă piesei originale.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Pe partea B, Dana Ruh reinterpretează melodia originală plasând-o într-un univers breaks/deep house, folosind construcții și viraje imprevizibile, pentru un plus de energie.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Format în 1983 ca un experiment pentru a provoca sound-ul clasic de disco al vremii, proiectul Charlie a apărut la inițiativa muzicianului și producătorului Maurizio Cavalieri, care își clădise deja o oarecare faimă alături de grupul disco-pop italian Firefly.

Cavalieri era deja la curent cu noua cultură a UK synth-pop și new wave prin act-uri precum Depeche Mode și Heaven 17, și dorea să creeze un sunet mai electronic și futurist. Astfel, l- recrutat pe prietenul lui Giorgio Stefani pentru a ajuta la scrierea piesei și la compunerea versurilor.

Piesa „Spacer Woman” a fost înregistrată la Vicenza, Italia și lansată la propriul label al lui Cavalieri, Mr. Disc Organisation. A fost făcută cu Italo Linn Drum, precum și cu Roland TR-808 și un Yamaha DX7, pentru reproducerea melodiei cu sintetizatorul arpegiat. Include vocea soției lui Stefani, care cântă printr-un vocoder.

Single-ul a avut parte de o renaștere cultă de la apariția sa pe legendarul „Mixed Up In The Hague”, un mixtape făcut de I-f de la Intergalactic FM în 2001, pe care-l poți (re)asculta mai jos.

Urmărește-ne pe social media.

Published April 16, 2021.