Electronic Beats Romania
Cabaret Voltaire

Album nou Cabaret Voltaire după 26 de ani

Cu Richard H Kirk solo la butoane.

Urmând a fi lansat în luna noiembrie la casa de discuri Mute Records, „Shadow of Fear” este primul album de studio al Cabaret Voltaire din ultimii 26 de ani. Richard H. Kirk este singurul membru rămas.

Kirk a lansat numeroase albume solo aclamate, iar acest nou album rezultă dintr-o serie de spectacole live. Tonul și personalitatea grupului sunt înrădăcinate în nucleul albumului care abundă în techno, dub, house și explorări ezoterice.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Kirk a fost motivat să creeze „Shadow of Fear” după ce a interpretat el însuși sub proiectul Cabaret Voltaire pentru prima dată la festivalul Atonal din Berlin din 2014. În timp ce albumul de față a fost înregistrat înainte de pandemia globală, Kirk a spus că include și câteva indicii menite să reflecte starea actuală a lucrurilor.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

„Shadow of Fear pare a fi un titlu foarte potrivit, într-un mod ciudat”, spune Kirk. „Situația actuală nu a avut prea multă influență asupra a ceea ce făceam – tot conținutul vocal era gata înainte ca panica să apară – dar poate din cauza naturii mele de a fi un pic paranoic, există în album anumite indicii în legătură cu ciudățeniile care se întâmplă în zilele noastre”.

Grupul a fost numit după Cabaret Voltaire, un club de noapte din Zurich, Elveția, considerat un centru pentru începuturile mișcării dadaiste. Cele mai vechi spectacole ale acestora au fost artele spectacolului influențate de dada, dar Cabaret Voltaire a devenit mai târziu unul din cele mai prolifice și importante grupuri care au combinat pop-ul cu muzica dance, techno, dub house și muzică electronică experimentală. Trupa s-a format în Sheffield în 1973 și a experimentat pe scară largă cu crearea și procesarea sunetului.

După mai mulți ani de experimente sonice, unul din primele lor show-uri live a avut loc în 1983, în clubul Hacienda din Manchester; înregistrarea poate fi revăzută mai jos, via Dangerous Minds.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tracklist Shadow of Fear:

01 Be Free
02 The Power (Of Their Knowledge)
03 Night Of The Jackal
04 Microscopic Flesh Fragment
05 Papa Nine Zero Delta United
06 Universal Energy
07 Vasto
08 What’s Goin’ On

Published October 12, 2020.