Electronic Beats Romania
festivaluri românești de muzică electronică

12 festivaluri românești de muzică electronică pentru care merită să-ți dai toate economiile

Numărul festivalurilor românești de muzică electronică remarcabilă este în creștere.

Experiențe imersive pentru comunități de prieteni și necunoscuți, festivalurile aduc împreună oameni like-minded și unii dintre cei mai engaging artiști pentru momente memorabile.

Iată o listă cu 12 festivaluri unde poți asculta muzică electronică de calitate în 2018:

3 Smoked Olives Island Festival

25-30 Iulie 2018, în apropiere de Călărași (RO) – Silistra (BG)

3 Smoked Olives Island Festival a început în 2012 ca o petrecere între câțiva prieteni undeva pe o insulă pe Dunăre, lângă Călărași. Ediția din 2018 este concentrată pe comunitatea insularilor, iar organizatorii propun o nouă aventură în mijlocul naturii, cu apă, nisip, o pădure și energii pozitive. Lineupul este încă secret, iar noi, de dragul diversității, sperăm că vor fi din ce în ce mai multe artiste invitate. Cu experiența din edițiile trecute, când i-am ascultat pe Ada Kaleh, Petra Acker, Golan, Mihai Popoviciu și Sublee și mulți alții, ne așteptăm la multă muzică bună, alături de artiști simpatici.

©Alex Negulescu

Awake Festival

17 – 19 August 2018, Teleki Estate, Gorneşti, Mureş, Transilvania

AWAKE revine într-unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din Ardeal, Domeniul Castelului Teleki din Gornești, la 20 de minute de Târgu Mureș. Primii artiști confirmați sunt Wilkinson în fomulă live, Milky Chance, The Subways, The Parlotones, Fink, Subcarpați cu Hanu’ cu Bragă, Mihail, SATRA BENZ, DJ SHIVER, DJ Sauce, ANTENNA, Detour. Festivalul continuă în 2018 zonele și activitățile întâlnite în prima ediție: biblioteca în aer liber, platforma de discuții Feed Your Mind, scena în copac, cinematograful în aer liber și lucrările din concursul de instalații artistice de mari dimensiuni Artdoor.

©Bereczky Sandor

Dakini Festival

27 Iunie – 1 Iulie 2018, Plaja Tuzla, jud. Constanța

Dakini este o oază pentru spirit pe Plaja Tuzla, un festival care invită participanții să se conecteze într-un mediu care sărbătorește viața, natura, libertatea, toleranța și creativitatea, fără restricțiile convențiilor sociale rigide.

Iată artiștii care ne vor armoniza frecvențele pe scena Chill/Live: Symbolico, Anna Rf Live, Djane Gaby, Óperentzia, Vibrasphere, Fishimself, Anael Ra, Globular, Kukan dub Lagan, Entheogenic, Aes Dana – LIVE, ALLSTARS ORCHESTRA – LIVE, Ott. Live; pe scena Micro, ne defragmentăm cu Mauss, Petre Inspirescu, Paul Agripa, Bianca Mandoiu, Alsi, Ada Khaleh, iar scena Psy explorează noi dimensiuni cu Zegotha, Dr Space, Dj Tsubi, Sideform, Latam, Juno Reactor, Goasia, Dj Gahabbi.

©Alex Boaca

Electric Castle

18 – 22 Iulie 2018, Castelul Banffy, lângă Cluj-Napoca, Transilvania

Electric Castle animă domeniul Castelul Banffy cu un lineup de excepție: Damian Marley, London Grammar, Netsky, Valentino Khan, Quantic LIVE Band, JP Cooper, Wolf Alice, The Horrors, San Holo, High Contrast, Nastia, London Elektricity, Krakota, Makoto, Fakear, Elrow, Dubioza Kolektiv, Northlane, Cancer Bats, Kris Kross Amsterdam.

Mioritmic

Pădurea Hoia, Cluj-Napoca

Lineupul din 2018 este încă un secret, însă putem să ne amintim ediția din 2017, pentru inspirație și siguranța calității. Anul trecut, Sunrise s-a alăturat echipei Club Midi pentru a crea experiențe atemporale la Mioritmic și publicul celor 3 scene a intrat în rezonanță cu artiști remarcabili, cum ar fi RPR Soundsystem [Rhadoo. Petre Inspirescu. Raresh], Herodot, Suciu, Crihan, tINI b2b Bill Patrick, Valentino Kanzyani, Masomenos, Paul K, RQZ, Magda, Denis Kaznacheev, Rayo, Gojnea / G76, Zefzeed, Sepp, Atipic live [Priku], Arapu, Mihigh. Gescu, LIZZ, COSMJN. Conform Cluj Life Awards, Mioritmic este cel mai apreciat festival de muzică din Cluj Napoca.

©Gabriel Aldea

Musai Fest

Musai Fest I a avut loc pe boema plajă din Vama Veche, în 2016, unde i-am ascultat pe Barac, Kozo, SIT, Macanache, Subcarpați și alții. În 2017, au petrecut în una dintre piscinele în aer liber ale Bucureștiului alături de tINI, Praslesh (Praslea & Raresh), Barac, Kozo, Gescu, Cap, Vlad Caia și Emi.

Neversea Festival

5 – 8 Iulie 2018, Constanța

Neversea, organizat de oamenii care îți aduc Untold Festival, este un eveniment care reuneşte muzicieni, DJ şi artişti de talie mondială cu spectacole şi scenografii spectaculoase, timp de 3 zile şi 3 nopți, pe malul Mării Negre. Ediția de debut din 2017 a adus peste 80 de artiști DJ și live acts pe cele 5 scene de pe plaja Neversea, iar dansatorii s-au bucurat de nume sonore cum ar fi Tiësto, Afrojack, Fatboy Slim, Dua Lipa, Sven Väth, Nina Kraviz, Nicole Moudaber, Matthias Tanzmann, Julia Govor, Butch Blond:Ish, Nightmares On Wax – DJ Set și unii dintre cei mai interesanți DJ și producători locali – Cezar, Dan Andrei, Dubtil, Herodot, Kozo, Praslea, Priku, Sit. Suntem nerăbdători să aflăm lineupul din 2018.

Rokolectiv Festival

19 – 22 Aprilie 2018, Control Club, București

Festivalul Rokolectiv are loc între 19 și 22 aprilie în diverse locuri din București și propune seturi live, dj, instalații și proiecții remarcabile. Festivalul este membru SHAPE, o platformă pentru muzica inovatoare și arta audiovizuală din Europa, compusă din 16 festivaluri și centre de artă, care își propune să susțină, să promoveze și să facă schimb de muzicieni inovatori și aspiranți și de artiști interdisciplinari interesați de sunet. În ediția din 2018 ne întâlnim cu Elysia Crampton, Tommy Four Seven, Eomac, Admina, December, Nene H., Errorsmith, Giant Swan, Machine Woman, Golin, Colin Self, CEM, Aleksa Alaska, Georgescu și alte nume pe care le vom afla curând.

©Vlad Dudu

Summer Well

11 – 12 August 2018, Domeniul Știrbey, Buftea

Festivalul Summer Well animă în fiecare an Domeniul Stirbey, un parc ce ocupă peste 25 ha, lângă București, cu live acts și dj sets memorabile, instalații artistice imersive, video-mapping, cinema în aer liber și free wifi. Summer Well, la cea de-a 8-a ediție în 2018, anunță un weekend de neuitat cu Justice live, Bastille, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Rationale, Tom Grennan, HMLTD & Isaac Gracie.

©feeder.ro

SW23 Sunwaves Festival

26 Aprilie – 1 Mai 2018, crazy beach, bd. Mamaia, Constanța

Sunwaves este festivalul de muzică orientat spre techno care se desfășoară în Mamaia de două ori pe an, începând cu anul 2007. Ne întoarcem în luna aprilie în Mamaia Nord, pe aceeași plajă ca și anul trecut. 5 nopți de festival se desfășoară începând cu joi noaptea, 26 aprilie, până marți, 1 mai.

Untold Festival

2 – 5 August 2018, Cluj-Napoca, Transilvania

Festivalul UNTOLD este deja un fenomen internaţional şi este unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale din Europa. La cea de-a treia ediţie a festivalului, peste 330.000 de participanţi veniţi din întreaga lume au trăit momente de neuitat și experiențe unice pe tărâmul UNTOLD, alături de cei peste 200 de artişti internaţionali. Ediția a IV-a a festivalului UNTOLD invită participanții să danseze cu Afrojack, Alesso, Andy C, Armin van Buuren, Bonobo, Dimitri Vegas & Like Mike, Diplo, Dub FX, Flux Pavilion, Kygo, Loco Dice, Modestep, Nina Kraviz, Noisia DJ SET, Oliver Heldens, Pendulum DJ SET, Solomun, Steve Aoki, The Prodigy, Wilkinson – DJ set.

Waha Festival

12 – 16 Iulie 2018, Batanii Mari, Covasna

Waha Festival ajunge la cea de-a șaptea ediție și anunță 5 zile de libertate, armonie, 5 scene și 200 de artiști. Pădurea misterioasă, dealurile, amurgurile, nopțile înstelate, vacile, păstorul, oamenii fericiți, zâmbetele și râsul, basul, dansul, instalațiile vizuale și dragostea contribuie la experiența Waha. În afară de partea muzicală, festivalul oferă o interesantă oportunitate de a experimenta metode de conștientizare și de auto-dezvoltare, de a participa la meditații ghidate și Yoga. Zona Luminish este locul special care completează experiența holistică Waha.

©Tudor Chiliman, Santiago Olguin, Yazee Jay

Citește mai mult: România electronică. Primele 6 festivaluri care au dat startul la distracție

Published March 24, 2018.