Electronic Beats Romania
Music

Un sound experimental, inspirat de peisaje românești: Salomé Calvino

Salomé Calvino

Muzica electronică, printre puținele domenii care produc constant exporturi de cultură românească, te poate determina să te muți în acest colț de lume

Salomé Calvino este din Paris, unde s-a născut într-o familie de muzicieni și a urmat cursuri de balet până la vârsta de 18 ani, când a schimbat podeaua studioului de dans cu dancefloorul cluburilor pariziene. Nu a trecut mult timp și a învățat să pună muzică și să producă, abilitate pe care a perfecționat câțiva ani până a considerat că este momentul primului release, Natural Experimentation EP. Conectându-se cu scena de muzică electronică românească, Salomé Calvino a pus muzică în Slatina, Galați, Brașov, la petrecerile URS, în București cu crew-ul Bipolar în Control Club, la evenimentele Bucureşti Underground din Club Eden, la Villa Takeovers sau la For Friends Bar.

Absolut impresionată de atmosfera relaxată din muzica electronică românească, unde cultul personalității este privit cu suspiciune, Salomé consideră că „majoritatea artiștilor de aici sunt cu adevărat pasionați de ceea ce fac, nu o fac pentru faimă […]. Este rar în aceste zile și o poți simți în muzica lor, într-adevăr profundă. Este o nebunie!”

Ascultă snippets din Natural Experimentation EP [skd050], lansat de Salomé Calvino în decembrie 2016, la Sakadat Records. Este un release digital pe care îl poți achiziționa pe beatport.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Pe soundcloudul ei au apărut, între timp, fragmente de sunete sau piese întregi, cum ar fi C L sau Eerie, pe care le poți asculta mai jos:

https://soundcloud.com/salomecalvino/c-l

 

https://soundcloud.com/salomecalvino/eerie-1

Citește mai mult: Borusiade, producătoarea din fruntea revoluției muzicii experimentale din România

 

Loading...