Electronic Beats Romania
Music

Billie Eilish – unde mergem atunci când dormim

Billie Eilish - What We Do Next

When We All Fall Asleep, Where Do We Go? este titlul albumului de debut al superstarului pop Billie Eillish, solistă americană care a cucerit lumea prin naturalețe și candoare și a devenit una din cele mai reprezentative voci ale tinerei generații de astăzi, așa zisa generație Z.

Deși a fost lansat în urmă cu un an – mai precis pe 29 martie 2019 la Darkroom și Interscope Records (în Statele Unite) și Polydor Records (în Marea Britanie) – albumul este în continuare ascultat și disputat, înregistrând audiențe maxime în mai multe țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Australia și Canada.

„Bad Guy” a devenit primul single al lui Eilish care a debutat în top 10 al Billboard Hot 100, ajungând pe primul loc. Cu „Bad Guy”, Billie Eilish a a devenit prima artistă născută în secolul XXI și cel de-al 3-lea mileniu care a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100.

Albumul conține 14 piese. Cazul special al acestui album este că nu a produs un singur hit care să fie difuzat aproape non stop, în timp ce celelalte piese de pe album au rămas în umbră, ci a lansat o serie de cinci single-uri, toate de succes. „You Should See Me in a Crown” și „When the Party’s Over” au fost lansate ca primele două extrase pe single de pe album. Cel de-al treilea single, „Bury a Friend” a fost lansat cu pre-comanda albumului, pe 30 ianuarie 2019. Al patrulea single, „Wish You Were Gay”, a fost lansat pe 4 martie 2019, iar al cincilea single, „Bad Guy” , a fost lansat pe 29 martie 2019, la scurt timp după lansarea albumului. Majoritatea pieselor albumului au fost scrise în timpul producției EP-ului din 2017 al lui Eilish „Don’t Smile at Me”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Albumul trăiește într-o lume proprie, cu influențe goth și bass, îndrăzneț sau chiar rebel și irezistibil. Deși destul de accesibil (motiv pentru care a și fost atât de apreciat și premiat), album spune o poveste mai complicată, compusă din subiecte ce încă pot fi considerate tabu la nivelul discursului societății de azi. Muzica vorbește despre frică, empatie, incompatibilitate cu societatea de astăzi, și invocă adesea, pe durata celor 14 piese, nevoia de schimbare, fie într-un registru mai întunecat, fie radiind a optimism și energie creatoare.

Acest album demonstrează faptul că Billie Eilish este viitorul. În doar trei ani, a devenit unul dintre cei mai difuzați artiști de pe planetă și este încă o adolescentă. De la sunetul său unic la personalitatea ei iubitoare, Billie este unică și pare să domine industria muzicală în anii următori. Deși Eilish a fost inițial atrasă de dans, echitație și cântatul într-un cor de copii din Los Angeles, viitorul i-a pregătit alte planuri.  #whatwedonext

Loading...