Feeds Archive - Electronic Beats Romania
Feed/Music

Piese primite pe adresa redacției TEB România

Piese primite pe adresa redactiei

„Ce mare bogată avem!” Delectează-te cu o selecție de piese primite pe adresa redacției.

În urma invitației noastre recent adresate tuturor DJilor și producătorilor de a ne trimite mixuri, piese sau remixuri, iată o selecție de piese primite recent, care ne-au atras atenția.

 

DYL – Sonder LP

„Sonder” este primul disc scos de către Eduard DYL în 2019. A fost lansat la casa de discuri Paradise Lost Recordings și include șapte piese experimentale, de la dark ambient la techno și bass.

Microlab – În tren

„Ăsta e trenul de Constanța?”Pe craioveanul Daniel Marius aka Microlab l-ai putut asculta și aici. E un tânăr DJ și producător, care a început să facă muzică electronică în 2012.

Parsecproject – Dark Sky Over the Horizon

Parsecproject esteLászló Miklósi, un producător de muzică electronică în vârstă de 41 de ani din Tîrgu Mureș. Face muzică electronică din 1999, a studiat 5 ani acordeon și un an de pian. „Nu mi-a plăcut să cânt muzica altora, îmi plăcea să improvizez.” Spune că a fost capturat de muzica electronică în anii ’80 prin Jean Michel Jarre, Kraftwerk și Vangelis. „Muzica mea este presărată cu sunete abstracte, ritmuri down tempo, ritmuri și sunete ambientale, stil industrial, toate create cu ajutorul anumitor software-uri si al instrumentelor analog, de exemplu: Korg Volca, Arp Odyssey, Moog, etc.”

On A Trip – Mulți aud, puțini simt

Cu Flavius Andrei, pe numele de scenă On A Trip, ne-am mai intersectat urechile și aici. Descoperă-l acum și în ipostaza de producător muzical.

Al’iikhwa Ra – Vara

Sub pseudonimul Al’iikhwa Ra (Frații RA), Andrei Raicu și Alexandros Raptis explorează convergența dintre muzica orientală, techno și dance prin folosirea sintetizatoarelor modulare și a instrumentelor tradiționale în live set-urile lor. Având o formare în Artele spectacolului – regie de teatru, ei lucrează deseori cu artiști vizuali pentru a crea spectacole cât mai complexe. După experiența lucrului ca sound designeri de spectacol și colaborarea cu instituții culturale precum Centrul Național al Dansului București, ARCUB, ColectivA și Fabrica de Pensule, cei doi au decis că interesul exagerat pentru glitch-uri, bleep-uri, butoane, cabluri colorate, sintetizatoare modulare, structuri respectate și do it yourself education e suficient ca să facă publice piesele lor.

Bross – Euphoria EP

Pe Bross l-ai putut asculta și aici. Își desfășoară activitatea de DJ și producător în Bucuresti, dar îl poți găsi adesea prin locuri unite cu natura, împărtășind povești și dragostea pentru muzică.

Zgîrie Disc – Iubirea-i la nesfârșit

Zgîrie Disc este un producător misterios de muzică electronică, care își descrie proiectul muzical ca fiind despre „pace, dragoste și armonii”.

Mai mult
Feed/News

Alex Smoke revine cu un nou proiect muzical - Wraetlic

Alex Smoke

Mai ții minte albumele Incommunicado sau Paradolia ale lui Alex Smoke? Artistul scoțian revine cu un nou proiect muzical, Wraetlic.

Alexander David Menzies aka Alex Smoke lansează în luna aprilie la Huntley + Palmers un nou album sub pseudonimul Wraetlic.

Deși a fost în prima linie a exploziei și emancipării minimal techno-ului în 2005, Alex Smoke a operat întotdeauna după propriile metode și a avut un sound distinct, jonglând cu influențe venite de la colegi de breaslă aparent diferiți în abordarea muzicală, de la Villalobos la Rhythm & Sound sau de la Carl Craig la Actress.

Ad Absurdum LP va fi lansat oficial la începutul lunii aprilie, dar dacă ești curios să afli cum sună albumul, mai jos găsești o mostră: piesa „Song For Change”.

Alex Smoke a rămas în continuare activ și a continuat să facă muzică electronică de dans lansată la Soma Quality Recordings a scoțienilor de la Slam, iar ulterior la R&S Records din Belgia.

Ultimii ani l-au surprins pe artist în diverse proiecte colaborative alături de diferiți alți producători, între care Maarten Vos, Solab și Slam.

În 2017, Alex Smoke a fost și în România, participând ca artist în cadrul festivalului Amural din Brașov.

Mai mult
Feed/News

Vlad Caia a lansat un nou album la Amphia

Vlad Caia

DJ-ul și producătorul român Vlad Caia a lansat partea a doua a Division-ului din 2018.

Membru al proiectului muzical SIT (Sideways Invisibility Theory) și co-fondator al casei de discuri Amphia (alături de Cristi Cons), DJ-ul și producătorul român Vlad Caia tocmai ce a lansat un nou album.

Division II este continuarea albumului de debut lansat de Vlad Caia în 2018, tot la Amphia. Noul album conține 5 piese noi, împărțite pe 2 discuri.

Este distribuit de către Ourown.ro, iar grafica a fost realizată de către Claudiu Ștefan, artist vizual din București care a mai contribuit și în trecut cu artwork-uri pentru release-uri apărute la labelurile Amphia, Vade Mecum, Naural, Anakronik și Motif Records.

Vlad Caia a debutat ca producător în 2007, cu un release la Next Dimension Music. A urmat o serie de materiale noi și remixuri apărute la diverse label-uri; piesa Chango a fost licențiată de labelul Cocoon Records al lui Sven Vath. De atunci au urmat zeci de release-uri la labeluri ca All Inn, Horizontal, Dirty Box, Gilesku Records, Fabric Records, Meander, Shahr Farang, Pluie/Noir Recordings și altele.

Influențele muzicale ale lui Vlad Caia transced muzica electronică și se extind spre arii precum jazz, dub și muzica experimentală.

Cu Vlad Caia ne vedem în viitorul apropiat în Cluj Napoca, pe 9 martie, în cadrul celei de-a doua ediții a Hi Fi Fi de la Sala Polivalentă, unde va participa alături de colegul său Vlad Caia sub proiectul SIT. Din line up mai fac parte și Miss I, Magda, Mathew Jonson feat. Isis (live), Premiesku (live), K!d Chriss, Cezar, Charlie și mulți alții.

*credite foto: fabriclondon.com

Mai mult
Feed/News

Paula Temple explorează noi forme de techno pe LP-ul de debut

Paula Temple album de debut

„Noisiciana” de serviciu Paula Temple își lansează în sfârșit mult așteptatul album.

Stabilită în Berlin, Paula Temple este prezentă pe scena muzicii electronice techno de aproximativ 15 ani.

Albumul ei de debut, Edge of Everything, va fi lansat la începutul lunii mai la propria casă de discuri, Noise Manifesto.

Platforma mai sus amintită este destinată nu doar propriilor producții ale Paulei Temple. De-a lungul celor peste 6 ani de la înființare, au lansat aici artiști precum rRoxymore, Oni Ayhun, Aquarian Jugs, Jaguar Woman, SØS Gunver Ryberg, Aïsha Devi, Rrose sau Femanyst.

De-a lungul timpului, Paula Temple s-a impus prin muzica puternică pe care presa de specialitate nu a ignorat-o, iar fanii au început să se înmulțească de la un la altul, precum și aparițiile ei în programul unora din cele mai relevante evenimente și festivaluri de muzică techno și muzică electronică contemporană.

Sound-ul Paulei dispune adesea de palete de sunete abrazive, industriale, hipnotice, fantasmagorice.

Revenind la debutul Paulei, albumul de față conține 12 piese noi, iar versiunea de vinil conține și hitul precedent lansat digital, Gegen, o piesă dedicată sex partyurilor din Berlin în cadrul cărora Paula pune muzică în mod frecvent.

Tracklist 
01. Berlin
02. Joshua & Goliath
03. Joshua & Goliath (Slow Version)
04. Futures Betrayed
05. Open The Other Eye
06. Quantum Unfolding
07. Don’t Use Your Eyes Now
08. Nicole
09. Raging Earth
10. Cages
11. Post-Scarcity Anarchism
12. Dimension Jumping

Mai mult
Feed/Music

Ascultă: Romansoff și Phil Cocks live la Sunday Scoop 2018

Romansoff @ Sunday Scoop 2018

De două ori pe lună, duminica, postăm mixuri înregistrate în vara anului 2018 la Sunday Scoop.

Sunday Scoop este o serie de evenimente muzicale cu o tradiție de peste 8 ani, care se întâmplă cu regularitate în duminicile de vară, în diferite locații indoor sau outdoor din București. De-a lungul timpului au trecut pragul Sunday Scoop o bună parte din artiștii români prezenți pe scena muzicii electronice românești.

Duminica aceasta, 24 februarie, te poți delecta cu două mixuri speciale: Romansoff și Phil Cocks.

Romansoff

Phil Cocks

Prima serie de mixuri (cu Alexandru JijianPersonne și Cristi Cons) e disponibilă aici. Pe cea de-a doua, cu Paul PopaKhidja și o secvență din concertul la pian al lui Mischa Blanos, o găsești aici.

A treia serie de mixuri (cu Lisiere Collectif și Dragoș Rusu) este aici, iar a patra serie de mixuri (cu Alexandra b2b Miss I și Bogdan Asanovici) e disponibilă aici.

Seria de mixuri cu numărul 5 (cu Crihan b2b Faster) poate fi reascultată aici, iar cea cu numărul 6 (cu Vlad Caia și 4142) e aici.

Mai mult