Feeds Archive - Electronic Beats Romania
Feed/Culture

Locații pictate la SISAF 2019: stadionul, aeroportul și un teren de baschet

SISAF

Cea de-a cincea ediție Sibiu International Street ART Festival începe astăzi și aduce o serie de locații în premieră.

Alături de 4 unități de învățământ din Sibiu, vor mai fi pictate, printre altele, ziduri ce aparțin de Stadionul Municipal, Aeroport, noul sediu al Palatului Copiilor, Sala Transilvania, unități de cazare din oraș și un dispensar. Totodată, un teren de baschet din zona centrală, gardul noului Skate Park, o serie de treceri de pietoni și alte spații anoste din Sibiu sunt parte din spațiile vizate în cel mai amplu proiect de revitalizare urbană din țară.

Timp de o săptămână, în perioada 1-7 iulie, Sibiul redevine epicentrul artiștilor stradali. 23 dintre cei mai talentați artiști români, aleși din totalul de 120 înscriși în selecția de proiecte, vor da un nou suflu zidurilor gri din oraș. Alături de ei, artiștii internaționali Danny Figueroa – W3SR din Germania, Mehsos din Belgia și Takerone din Ungaria își vor lăsa amprenta prin murale impresionante, care conturează mesajul central al ediției – #Openness.

În total, 22 de lucrări vor fi implementate la SISAF, 17 dintre acestea fiind murale permanente, care vor îmboțăți Turul de Street Art. Locațiile principale rămân instituțiile de învățământ, festivalul de la Sibiu fiind cel care a dat tonul acum 5 ani în realizarea picturilor murale pe astfel de ziduri. Anul acesta vor găzdui noi lucrări de artă stradală o grădiniță, 2 școli gimnaziale și Colegiul Economic “George Barițiu”.

Dezvoltarea festivalului a implicat lărgirea anuală a ariei și tipurilor de locații. Astăzi, muralele sunt accesibile tuturor sibienilor, fiind realizate în majoritatea cartierelor, pe instituții cheie ale orașului, în spații private sau în locații pe care le frecventează. Ediția a cincea aduce lucrări în premieră pe:

  • Stadionul Municipal;
  • 2 ziduri ale noului sediu Palatul Copiilor – o cauză care a unit și mobilizat comunitatea sibiană;
  • o nouă fațadă de pe Sala Transilvania, cu o lucrare în tema anului în care Sibiul poartă titlul de Regiune Gastronomică Europeană;
  • Dispensarul din cartierul Cedonia;
  • 2 garduri: unul de la noul Skate Park din Sibiu și altul aflat pe str. Bâlea;
  • sediul Print Center, de pe str. Ștefan cel Mare.

De asemenea, în acest an sunt vizați prin lucrări și turiștii. În completarea muralelor pe care aceștia le văd în plimbările lor în oraș sau prin parcurgerea întregului Tur de Artă Stradală de la Sibiu, vor fi realizate lucrări pe:

  • Aeroportul Internațional Sibiu;
  • 2 unități de cazare: Hotel Parc și Hostel B13 de pe bd. Nicolae Bălcescu.

Dintre proiectele speciale pregătite, se remarcă revitalizarea prin culoare a terenului de baschet din Parcul Tineretului – o lucrare pe asfalt realizată de către artista Bogdana Pascal, dar și seria de instalații de artă ale unuia dintre cei mai respectați artiști de stradă – Pisica Pătrată, care își vor găsi 2 locații permanente. În plus, va fi demarată o campanie de educare a participanților la trafic prin artă, inițiată în colaborare cu Street Delivery Sibiu, în cadrul căreia un artist sibian va realiza stencil-uri cu mesaje relevante, în zona a 3 treceri de pietoni.

În paralel cu munca de teren a artiștilor, ce se poate vedea live în locații pe tot parcursul zilei, programul complex transformă SISAF într-un adevărat festival de cultură urbană.

Vor avea loc o expoziție semnată de Cristian Scutaru, o întâlnire-dialog “Meet the artists of SISAF”, moderată de artistul Dan Perjovschi, proiecția filmului “Capernaum”, seria Craft Workshops, Street Dance Shows și proiecții ale unor lucrări semnate de Iluc și Pisica Pătrată pe clădiri reprezentative din Sibiu, printre care și Turnul Sfatului, o emblemă a orașului.

De asemenea, 2 sesiuni de Live-Painting sunt programate în Parcul Sub Arini: artista Roxie Netea va realiza pentru al doilea an consecutiv o lucrare pe un panou, iar Gabriel Popa – un copil autist cu puternice înclinații artistice, își va transmite emoțiile printr-o lucrare specială realizată în fața publicului, având scopul de a sensibiliza oamenii și a crește gradul de acceptare a copiilor cu probleme.

Ca line-up muzical, SISAF propune: Omu Gnom, Krem, Pietonu’ și Motanu’, Letizia Carrero, Guilty Lemon, Crocodile Paradox, Do The Reggae, Disconnected, Technohills.

Toate lucrările acestei ediții vor fi finalizate până duminică, 7 iulie, atunci când sibienii sunt invitați să vadă muralele finale. Punctul de întâlnire este Ziarul Orizontal al artistului Dan Perjovschi, la ora 12:00, de unde se va porni pe biciclete înspre fiecare locație. Circuitul de street art în varianta integrală conține 67 de picturi și 5.700 metri pătrați de culoare, fără a pune în calcul lucrările executate în acest an.

Mai mult
Feed/News

Ryan Elliott își lansează propria casă de discuri

Ryan Elliott

Ryan Elliott va lansa noul său label, intitulat Faith Beat, cu un EP propriu luna viitoare.

Faith Beat va lansa „techno, house și ceva între”, cu un accent pus pe piesele de club. Ideea casei de discuri s-a născut din dorința artistului de a contribui și de a-și aduce aportul la scena muzicală ca producător și proprietar de label, nu doar ca DJ.

„Unul din lucrurile care mă fac cel mai fericit sunt cumpărăturile de discuri săptămânale”, spune Elliott pentru Resident Advisor.

„Vreau ca Faith Beat să facă parte din acea experiență și pentru alți oameni. Am vrut de mult timp să-mi fac propria casă de discuri, dar am știut mereu că ar trebui să aștept până când conceptul și viziunea ar fi complet clare în mintea mea, înainte de a le executa. Acum este.”

Rezidentul Berghain / Panorama Bar continuă să descrie semnificația din spatele numelui casei de discuri: Credința este definită ca „încredere completă sau încredere în cineva sau ceva”. Acest lucru este și a fost întotdeauna muzica pentru mine; a schimbat complet cursul vieții mele și m-a dus în locuri unde nu m-am gândit niciodată să merg. Am ales numele Faith Beat pentru a onora modul în care muzica ne unește și ne apropie unii de alții.”

Introduction EP al lui Ryan Elliott este primul disc lansat la Faith Beat. Ulterior, vor mai apărea discuri de-ale apropiaților lui Elliott și a unor colegi de breaslă cu care a colaborat de-a lungul timpului.

Mai mult
Feed/News

Actress lansează un nou album, Karma and Desire

Actress

Artistul britanic Darren Jordan Cunningham aka Actress va lansa un nou album toamna aceasta, la casa de discuri Ninja Tune.

Stabilit pentru lansare în luna octombrie la binecunoscutul label Ninja Tune, noul album se numește Karma and Desire și va fi mixat de către Chaos III. Anunțul a fost făcut recent de artistul britanic pe contul său de twitter.

Cu toate acestea, nu este încă prea clar dacă misteriosul Chaos III este un nou producător sau același colaborator recent de-al lui Actress, Young Paint.

Anul trecut, Actress a lansat un mini-album în colaborare cu Young Paint, un „Program de învățare” de inteligență artificială bazat pe înregistrări ale muzicii lui Cunningham. La începutul acestui an, compozitul a colaborat din nou cu respectivul A.I. pentru a reinterpreta opera lui Welch-Karlheinz Stockhausen.

În trecut, DJ-ul și producătorul britanic a lansat sub pseudonimul Actress o serie de EP-uri și albume la case de discuri precum Honest Jon’s, propriul său label Werk Discs, Thriller, Prime Numbers, Nonplus Records și altele.

Mai mult
Feed/Music

AUDIO: Boards of Canada, Aphex Twin și Death Grips la 30 de ani de Warp

Aphex Twin NTS Radio

NTS Radio și Warp Records și-au unit forțele pentru a ne aduce WXAXRXP, o sărbătoare de trei zile a trei decenii a legendarului label.

Unele dintre cele mai mari nume ale Warp Records au lansat muzică nouă în cadrul emisiunii de la NTS, în timp ce Autechre a dezvăluit două ore de materiale nelansate din anii ’89 -93 (disponibile pentru descărcare gratuită), Boards of Canada contribuind cu un mix de două ore ce include piese noi și nelansate.

Mai mult, Death Grips au lansat și ei un nou proiect cu această ocazie, ce poate fi ascultat mai jos.

Tot ca parte din programul aniversar, a fost făcut public un videoclip înregistrat în cadrul show-ului pe care Aphex Twin l-a susținut la Barbican în 2012.

Mai mult
Feed/News

Party preview: Unde ieșim în acest weekend? 27-30 iunie

Party Preview 27 - 30 iunie

Combate canicula de afară prin hidratare, dans și voie bună. Ești pregătit pentru un nou weekend energic?

Iată cam despre ce petreceri și evenimente culturale este vorba în acest weekend (27 – 30 iunie), atât în București, cât și în țară.

Dacă ne-a scăpat vreun eveniment important, scrie-ne la info (at) electronicbeats (dot) ro sau pe facebook.

Joi, 27 iunie:

În clubul Control are loc un party Kapture, cu Sublee, Cosmjn și Los Bastoneros. În sala mică se întâmplă Cocodubs 2, cu Piftek și Zada.

La The Urbanist mixează Victor Stancov.

În Tuzla are loc a treia ediție a festivalului Dakini (de joi, 27 iunie, până duminică, 30 iunie), cu Aes DanaAjja, Artefakt, Avalon, BradBrando Lupi, Captain Hook, Claudio PRC, Clozee, Deep Forest, D.Rusu, Eat Static, Filteria, Focal, GaudiGemini Brothers, Haokah, Istvan Sky, Iuly.B, JB, KashyyykLuigi Tozzi, Lurre, Maayan Nidam, Marcus Henriksson, Moduler, Ness, Onyk, Pavlov, Raman, Saboar, Sonic Species, Tone Tavi, Tribali, Vlad Bold și Zgîrie Disc.

În Cluj Napoca, la Colectiva Gazette, are loc Zander House cu Dr. Big și Dannilov.

Vineri, 28 iunie:

La Platforma Wolff mixează Rick Shiver și Bogdan Orbita.

În clubul Control are loc petrecerea aniversară a trei ani de Odotte, cu Adryiano. În sala mică are loc un party TAG, cu Arhiset, DJ Colentina și ttttugay.

În Arad, la festivalul Arad Open Air, scena ABC îi găzduiește (de vineri, 28 iunie, până duminică, 30 iunie) pe Petre InspirescuBarac, Andrey PushkarevMihigh, Tulbure, SomesanVlf, Bread&Butter, Herck, Timirash și Stoik.

În Poiana Brașov are loc a șaptea ediție Dor de Munte (de vineri, 28 iunie, până duminică, 30 iunie) cu Arapu, Gescu, Lizz, PrikuCezar, Herodot, Margaret Dygas, Piticu, Praslesh, Suciu, Vygo; de visuals se ocupă Noetic și Pareidolia.

În Vama Veche are loc Molotov x KatchApp cu Iuly.B și Invers.

În Cluj Napoca, la Gazette, se întâmplă Apparatus cu Tzuc, Marcus Aburelius și Super User.

În Râmnicu Vâlcea are loc Deep Forest Fest (de vineri, 28 iunie, până duminică, 30 iunie), cu Reboot, OXIA, Neverdogs, Alex Kennon, Chelina Manuhutu, Adrian Eftimie b2b Dj Optick, Dirty Nano, Stefan Biniak Music, Rosario InternulloSllash & Doppe, Manuel Riva, Andre Rizo, Afgo, Alex Gully, Andrew Dum și Dave Andres.

În Craiova, la Club 88 (pe acoperiș) mixează Fictiv, Naidin și Flaviu.

Sâmbătă, 29 iunie:

La Biblioteca Herăstrău are loc High Sounds in Park 002 cu Mano Andrei, Alberto Cristian, Alexander Fabyann, Mihnea Andrei și Tavii Mihai.

La Palatul Bragadiru se întâmplă Rebel Grooves cu Catalin Sima și Raul Stefan.

La UMVU mixează Patrascu, Iankoo și Manefiu.

În Vama Veche are loc Molotov x KatchApp cu Aleksan’dru și Lisière Collectif.

În Iași, la Baza FEG, Zona de Agrement Ciric se întâmplă Amalgam 3.6, cu Adrian Nk aka NKAdrian Tincu aka AlienDubescu, Ioana Faya,
Ionuț Cernimic aka E.won și Kaze Alin.

În Podari, Dolj, la Centrul de Echitație R&R se întâmplă Krypton Native cu HectorDavid GtronicMahony și Andrei; de visuals se ocupă Aural Eye.

În Bușteni, la Inside Bar, are loc AKTA Records showcase, cu Romain Proust, Plusculaar, Mr Freddy, gabriL și hTT.

În Constanța, la Aloha Beach, se întâmplă Minimalize cu Primarie, Bryz și Macarie.

În Cluj Napoca, la Gazette mixează Vale Volpe, Manglus și Prepeleac.

Duminică, 30 iunie:

La Terasa Baraka are loc Ambientwaves#02 cu Atouckmir.ON, DesuExSounds și Makumaku5000; visuals de Ciopsui.

Pe terasa Eden are loc o nouă ediție Easy Sundaze, cu Jay Bliss.

*colaj de Sammy Slabbinck

Mai mult