Electronic Beats Romania
Gen Z Collective

Ce facem mai departe – tinerii de azi, viitorii lideri ai lumii

Într-un episod recent al podcastului Telekom Electronic Beats, Billie Eilish vorbea despre o abordare cât mai deschisă pe social media. „E o mare responsabilitate socială pe care ar trebui să o luăm cu toții în serios”, a spus ea. „Cred că, majoritatea oamenilor care au un fel de reach, un număr de oameni care îi urmăresc, au vorbit destul de bine și în modul corect despre asta. Au încercat să transmită un mesaj.”

La 18 ani, Eilish este un fel de purtătoare de cuvânt a generației sale. În cadrul aceluiași interviu, ea a subliniat de asemenea valorile de bază ale consumului etic și autenticitate identitară.

„Aș dori ca oamenii să folosească mai puțin plastic. Mi-aș dori ca oamenii să ia încălzirea globală mai în serios. Mi-aș dori ca oamenii să înceteze să mănânce animale … [Aș dori ca] și cultura să fie anti-gen. Există un milion de lucruri [despre lume pe care] mi-ar plăcea să le schimb.”

Într-o perioadă în care mass-media proclamă o nouă Minunată Lume Nouă, care se apropie rapid și în care generația Z ar sta legată de canapea, cu ochii blocați pe Instagram pentru următorul hit de dopamină, poate este mai sănătos să presupunem că „puștii sunt bine”. Poate că nu dau scroll la infinit și swipe up la propria viață, așa cum s-ar crede. Poate că mulți dintre ei își folosesc abilitățile și tehnologia pentru a schimba lumea în bine. Poate că cei mai înalți dintre ei își folosesc puterea de cumpărare din ce în ce mai mare pentru a efectua schimbări globale la niveluri fără precedent, mobilizându-și și grupul de prieteni pentru a face același lucru. #whatwedonext

Billie Eilish s-a întâlnit la începutul anului cu șase tineri și tinere din mai multe țări pentru a vorbi despre rolul pe care-l joacă tehnologia în viețile lor. Să-i cunoaștem mai bine pe Fabian (19 ani), Jahkini (20 de ani, Leo (21 de ani), Philipp (19 ani), Anna (23 ani) și Eirini (19 ani).

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Aș dori ca oamenii să folosească mai puțin plastic. Mi-aș dori ca oamenii să ia încălzirea globală mai în serios. Mi-aș dori ca oamenii să înceteze să mănânce animale … [Aș dori ca] și cultura să fie anti-gen. Există un milion de lucruri [despre lume pe care] mi-ar plăcea să le schimb.

Fabian Grischkat
Fabian Grischkat

Fabian Grischkat e cunoscut în primul rând pentru stilul său excentric și dedicarea cauzei egalității de gen. E totodată și activist pentru climă, și participă des la manifestațiile „Fridays for Future”. Cei care-l urmăresc iubesc la el pasiunea, onestitatea și viziunea pozitivă asupra lumii. Fabian încurajează oamenii să-și îmbrățișeze unicitatea și militează pentru mai multe cauze sociale, precum ar fi egalitate de gen, diversitate și homosexualitate.

Fabian este bisexual și vorbește mult despre viața sa amoroasă în videoclipurile sale de pe YouTube. Chiar dacă are doar 19 ani, el este celebru pe social media de mai bine de trei ani. A devenit popular pentru prima dată pe canalul de YouTube Grischistudios, unde a publicat videoclipuri despre muzică și comedie.

Jahkini
Jahkini

Jahkini este o tânără de 20 de ani din Amsterdam. În copilărie se simțea adesea proscrisă, iar asta e o parte din motivul pentru care vrea să construiască un viitor mai bun pentru ceilalți. Modul ei de a face acest lucru: este reprezentant ONU pentru tineret pentru Olanda. Chiar și după încheierea mandatului, ea abordează în continuare subiecte legate de drepturile și securitatea omului. Ea face politica mai accesibilă celor tineri prin lecture-uri, evenimente sau social media.

La vârsta de 13 ani, a devenit reporter de știri junior, scriind articole despre diverse culturi din cartier pentru a promova interacțiuni pozitive. Ulterior a lucrat pentru organizația non-profit War Child. Jahkini e motivată să le dea tinerilor o voce în politica națională și internațională.

Leo
Leo

Leo e o tânără DJ de 21 de ani din Polonia, pasionată de muzică și interesată de diferite culturi din întreaga lume. Interesele ei muzicale pornesc de la trap la dancehall și ajungând până la muzică africană, iar această abordare se reflectă și în propriile ei producții muzicale. Este una din puținele femei DJ din Polonia care militează pentru egalitatea de gen.

Philipp Kalweit
Philipp Kalweit

Tânărul de 19 ani Philipp Kalweit a fost clasat „30 under 30” de către Forbes. Misiunea sa este de a atrage atenția asupra unei probleme importante: securitatea IT. Philipp deține propria companie, colaborând cu mărci precum DT sau guvernul german pentru a le testa securitatea sistemelor. El încearcă să le hack-uiască, iar atunci când găsește o modalitate de a intra în sistemul lor îi anunță, iar compania își poate repara astfel sistemul, îmbunătățindu-i securitatea.

Philipp nu se consideră un influencer, ci pur și simplu vrea să răspândească mesajul potrivit conform căruia securitatea serverului este un subiect care îi afectează pe toți și că toată lumea ar trebui să fie conștientă de asta. Este o adevărată „bijuterie tehnologică” pentru Generația Z și îi inspiră și pe alții.

Anna Laura Kummer
Anna Laura Kummer

Anna Laura Kummer este o tânără de 23 de ani, una din cele mai cunoscute influencer-e din Austria. Și-a început cariera când era încă adolescentă, cu vlog-uri pe YouTube în care împărtășește zilnic experiențe din viața ei și vorbește despre mâncare vegană, politică și multe altele. Subiectele despre care este înnebunită sunt veganismul, moda etică și corectă și să trăiască mai conștient.

Anul acesta, Anna și-a lansat propriul brand de modă. „The Slow Label“ produce jambiere, sutien sport, topuri și colanți pentru yoga. Anna se concentrează pe a face lumea un pic mai bună în fiecare zi.

Eirini Vougiouka
Eirini Vougiouka

Eirini Vougiouka e o tânără studentă de 19 ani din Grecia, skater și activistă pentru climă. Este una din organizatoarele evenimentelor Fridays for Future din Grecia și ia o poziție activă pentru protecția climei. Eirini vrea să arate cum climatul ne poate afecta pe toți, de la economie la modă, așa că a organizat o mulțime de evenimente diferite, de la greve la acțiuni de curățare a plajelor și parcurilor, precum și evenimente eco fashion.

Published August 11, 2020. Words by TEB Team.