Electronic Beats Romania
Billie Eilish - What We Do Next

Cum a ajuns Billie Eilish vocea noii generații

Mai mult, piesa ei „Bad Guy” nu doar că a reușit doar să ajungă în topul Hot 100, ci a câștigat de fapt primul loc. Albumele ei se vând ca pâinea caldă, iar concertele – până în pandemie – erau sold out, oriunde mergea.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

În 2020, Billie a devenit câștigătoare la Grammy Music Award. A fost prima femeie, cea mai tânără persoană, și prima artistă după Christopher Cross în 1981 care a obținut toate cele patru premii anuale majore, inclusiv Albumul Anului, Recordul Anului, Cântecul Anului și Cel mai bun artist nou.

De ce toată lumea e aproape obsedată de Billie Eilish? Transformarea ei rapidă de la o adolescentă obișnuită într-o icoană pop globală este un fenomen. Care este cheia acestei popularități și cum a ajuns la atât de mulți tineri din toată lumea? Unul dintre factorii principali ai unui astfel de succes este vârsta ei. Având doar 18 ani, Billie Eilish se conectează foarte ușor cu publicul tânăr. Își împărtășește credințele, le cunoaște luptele și le primește mai bine decât artiștii mai vechi. Așa se explică de ce piesele ei sunt atât de populare printre adolescenți.

Stilul neobișnuit înglobează ținute ciudate și culori țipătoare ale părului. Haine lejere, largi. Privind-o pe scenă sau în videoclipuri, e greu să nu observi stilul ei unic. Privind-o, putem spune că este un anti-pop-star. Nu seamănă cu nimeni altcineva din cultura pop modernă, iar acest fapt atrage, fără îndoială, un public adolescent.

Deși e colegă de scenă cu vedete pop precum Miley Cyrus sau Ariana Grande, Billie Eilish duce muzica pop la nivelul următor și îi conferă un tonus foarte modern și diferit față de ce s-a produs până acum la scară largă. Versurile ei pot fi numite cinice, ironice, mature și nu mai puțin important, destul de profunde. Acesta este un alt factor important în succes.

Billie Eilish era un copil de vârstă școlară. Nu a avut niciodată șansa de a interacționa cu o mulțime mare de colegi, așa cum o fac majoritatea dintre noi la școală. Probabil asta este ceea ce a ajutat la modelarea independenței sale de opinia mulțimii și de stilul unic, la care a rămas fidelă – lucru ce a dus la definirea popularității ei.

Unul din cele mai bune lucruri pe care le place publicul despre Billie Eilish este că nu există o etichetă sau manager care să-i forțeze sunetul sau imaginea să se încadreze în ideea universală a modului în care ar trebui să fie o vedetă pop. Chiar și după ce a devenit nesăbuit de populară, ea nu și-a schimbat stilul și acesta este genul de autenticitate pe care o dorește publicul.

Published September 09, 2020.