Electronic Beats Romania
Tech

Trei video-uri care ne arată că poți mixa creativ chiar și cu un magnetofon

magnetofon

Cu greu, vinilul a ajuns din nou în atenția pasionaților de muzică. Vezi ce se poate face cu banda de magnetofon, un format pe cale de dispariție.

 

Benzile de magnetofon sunt printre puținele forme în care muzica nu a ajuns la noi și intuim că nici voi nu v-ați întâlnit prea des cu acest format. Chiar nu mai știm când a fost prima sau ultima dată când am ascultat muzică la un magnetofon. Interesant este că, deși pare un format fragil, magnetofonul permite multe interpretări. De la simple tăieri și lipituri ale benzii, la schimbări de viteză, porniri și opriri rapide și spontane.

Mulți artiști s-au jucat cu benzile magnetice și au înregistrat muzică în această formă, iar creativitatea lor pare că nu are limite. Un fel de efect de fade in / fade out, prin care poți prelungi sunetul la infinit, se obține prin tăierea benzii la un unghi de 45 de grade și alipirea cu bandă adezivă. Un procedeu simplu, însă cu rezultate, a fost utilizat atât pentru înregistrări, cât și pentru emisiuni de radio, teatru sau film.

În continuare am pregătit trei videouri, care acoperă o perioadă lungă de timp, în care artiști cu abordări total diferite obțin un aranjament complex, utilizând magnetofonul:

Musical performance: Open Reel Ensemble at TEDxTokyo 2012

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Mr tape (jeb Modris Skaistkalns) DMC World 1991

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Daphne Oram, the godmother of electronic music

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Citește și: Descoperă povestea primelor sintetizatoare din România comunistă 

Loading...