Electronic Beats Romania
Music

Descoperă povestea primelor sintetizatoare din România comunistă

adrian-enescu

Muzica electronică românească începea într-un moment gri din războiul rece, când tehnologia importată era privită cu suspiciune în România comunistă.

Adrian Enescu este remarcabilul compozitor român, absolvent al Conservatorului “Ciprian Porumbescu”, astăzi Universitatea Națională de Muzică București și audient al Facultăţii de Muzică Electronică a Universităţii Stanford (California). Experimentele sale constituie momente esențiale pentru muzica electronică românească, iar albumele Funky Synthesizer I și II continuă să inspire noi generații de ascultători și producători de muzică electronică.

În 2014, Adrian Enescu a povestit într-un interviu extins pentru Dilema Veche despre istoria muzicii electronice în România. Prima sa întâlnire cu un sintetizator Moog se întâmpla cu entuziasm în 1970, la o expoziție americană, la Sala Dalles în București. Un alt sintetizator Moog cu care compozitorul a lucrat este cel achiziționat de Televiziunea Română în anii ’74-’75, scos rapid din uz și catalogat ca „o chestie toxică pentru educaţia poporului”.

Citește interviul pentru a descoperi una dintre cele mai interesante conversații despre începuturile muzicii electronice în România.

Citește mai mult: Descoperă peisaje muzicale obscure cu aceste 5 LP-uri synthpop din România anilor ’80

Loading...